CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 1., csütörtök, Elza napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. április 13.
III. évfolyam 10. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100

 
Német nemzetiségi óvodapedagógus sikerek

Április 2-4. között Debrecenben rendezték meg a XXVIII. OTDK Tantárgypedagógiai és Oktatástechnológiai szekciójának versenyét. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatói a korábbi években is sikeresen szerepeltek a megmérettetéseken, 2003-ban II. helyezést, 2005-ben I. helyezést érve el. Az idei esztendőben Polányi Hajnalka, III. évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató "Kétnyelvű óvodák Ausztriában és Magyarországon" című dolgozatát II. helyre értékelte a szakmai zsűri, illetve a versenyző hallgató a multimédiás prezentáció kiemelkedő színvonala miatt elnyerte a Debreceni Egyetem különdíját is. A felkészítő tanár Tárnok Péter, főiskolai docens Rektori Dícséretre javasolta a díjazottat, mert eredményesen és méltóképpen képviselte a Nyugat-Magyarországi Egyetemet.
(tp)

Szociálpedagógust képző intézmények nemzetközi szimpóziuma

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Szociális és Neveléstudományi Intézetének szervezésében "Szociálpedagógust képző intézmények nemzetközi szimpóziumára" kerül sor április 26-27-én a kar Ferenczy János utcai épületében. A szimpóziumra elsősorban a társintézmények oktatóit és tereptanárjait várják, jelentkezni a teleki@nyme.hu és a 99/518-956-os elérhetőségeken lehet. A programban szakmai előadások és fórum, egy kialakítandó szociálpedagógiai tankönyv vitája, valamint városnézés és esti kulturális programok szerepelnek.
(tb)

Iskolafejlesztés a WEB-en - konferencia a NYME-AK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán április 11-14. között "Európai innovációs iskolafejlesztés a WEB-en címmel nemzetközi konferenciát rendeztek. A találkozó egyben záró eseménye egy, a hét ország szakmai szervezeteinek részvételével zajló projektnek.
(nm)

 
Újra "hangolják" a Lila Zongorát
 
A Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum gondozásában újra indul a nagy hagyományokkal rendelkező Lila Zongora nevű egyetemi irodalmi folyóirat. A kiadvány szerkesztői várják az egyetemi karok oktatóinak és hallgatóinak szépirodalmi, vagy szakmai írásait, grafikáit, továbbá folyóiratban megjeleníthető formátumú képzőművészeti alkotásait az irodalmiforum@gmail.com, valamint egretta@citromail.hu drótpostacímeken. További információk: Szépligeti Mátyás, szerkesztő (30/240-31-84).
 
(szm)


 2007. április 18., szerda 18:17


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület