CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Deák- tér – augusztus 15-re el kell készülnie
A felújítás utolsó szakaszában a jelenlegi állapotról és a változtatásokról tájékoztatta Sopron lakosságát a városvezetés és a szakemberek

A Deák tér-rekonstrukciója egy kompromisszumos terv alapján készült el, a jelenlegi városvezetés megörökölt egy olyan helyzetet, amelyen – a már előrehaladott kivitelezési munkák miatt – a civilek kéréseit egyelőre részben lehetett teljesíteni, úgy, hogy a nagyon közeli befejezési határidőt tartani tudják. Amennyiben ez utóbbi nem sikerülne, úgy elúszik a 600 millió forintos támogatás. Nyilván ez utóbbit felelős városvezetés nem vállalhatta fel, ezért az adott helyzetben, a lehető legtöbb, jobbító szándékú változtatás megtételével mindenki érdekét, azaz a felújítás időben való befejezését tartotta fontosnak.


A Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban tartott lakossági tájékoztatón a különböző hangnemű, stílusú és hozzáállású hozzászólást követően a kivitelező a maga részéről ígéretet tett a részéről elvárható munkák, helyreállítások, finomítások elvégzésére.

Így az, hogy a korábbi évtizedhez képest a Deák-tér mégis csak megújul, eredménynek számít; a továbbiakban pedig a már elkészült tér nem egy megmásíthatatlan állapotot jelent, továbbalakítgatása egy olyan jövőbeli folyamat lesz, amelyben a térrel kapcsolatos, a teret használók igényeihez igazodó változtatások is helyet kaphatnak.


Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: a rongálást megakadályozandó, a város megvizsgálja egy parkőri szolgálat bevezetését, továbbá a már megkezdett térfigyelő kamerarendszer működtetését a Deák térre is kiterjeszti.

B. Tóth Éva



2007. április 21., szombat 08:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület