CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. április 20.
III. évfolyam 11. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Együttműködési megállapodást kötött a Microsoft és a NYME

A Microsoft Magyarország képviseletében Deme Csaba marketing igazgató, valamint az egyetem rektora, Prof.Dr. Faragó Sándor együttműködési megállapodást írtak alá április 19-én 14.00 órakor a Nyugat-Magyarországi Egyetem Tanácstermében. Rektor úr köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási intézmények már eddig is szoros kapcsolatban álltak a Microsofttal, de a most aláírt megállapodással ezt még szorosabbá kívánják fűzni. Deme Csaba elmondta, hogy a felsőoktatás támogatása a Microsoft kiemelt feladata. Képzéseiken 33 ezer tanár és 11 ezer hallgató szerzett Microsoft minősítést, országszerte 14 felsőoktatási intézményben létesítettek műszaki labort. A megállapodás lényege, hogy a Tisztaszoftver program keretében jelentős mennyiségű szoftver áll majd az intézmények rendelkezésére, ingyenes levelezőprogramot biztosítanak a hallgatók számára, valamint a Microsoft részt vesz az egyetemi informatikai rendszerek támogatásában.


(hg)

Geoinformatikai doktori program indul

A NYME Geoinformatikai Karon PhD-oktatás indul a térinformatika, távérzékelés, fotogrammetria, geodézia, földmérés és földrendezés területén. Ennek nyomán a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola Geoinformatikai Doktori Programot alapított a NYME, az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete és a Földmérési és Távérzékelési Intézet együttműködésével. Az új PhD-programot az Egyetem Doktori Tanácsa elfogadta, első évfolyamára jelentkezni 2007. júniusi határidővel lehet. Részletek a GEO honlapján: http://www.geo.info.hu/portal2007/ .

(mb)

Megjelent a Vivat Academia új száma az interneten is

32 oldalon olvashatók a Nyugat-Magyarországi Egyetem karainak hírei, a közelmúlt történései és a közeljövő eseményei a lap március-áprilisi számában, mely már az interneten is olvasható a http://vaonline.nyme.hu/ linken.
(ta)

Apáczaisok Baráti Köre alakul

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Dísztermében április 20-án megalakul az Apáczaisok Baráti Köre. Az alakuló ülés napirendjén az alapszabály elfogadása és a tisztségviselők megválasztása szerepel. Az egyesület alapvető célkitűzése a NYME-AK-n - beleértve jogelődjeit is - tanulmányaikat befejező hallgatók, illetve az kar oktatói és munkatársai közötti kapcsolattartás biztosítása.
(nm)


Hallgatóink sikerei

A Faipari Mérnöki Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének képviseletében, Koros Péter és Nyilas Kálmán formatervező szakos hallgatók a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán megrendezett Országos Művészeti Diákköri Konferencián (OMDK) az iparművészeti szekcióban első díjat nyertek "Formába fogott levegő" című munkájukkal.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar II. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgatója, Planicsek Szonja Kazinczy Emlékérmet kapott példamutató szép magyar beszédért, a Kazinczy Ferenc Szép magyar Beszéd Verseny 35. országos döntőjén.

Sikeresen szerepeltek az Apáczai Csere János Kar hallgatói az Egerben megrendezett OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának versenyén. Szemeti Diána I. évfolyamos rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgató a Rekreáció, sportturizmus alszekció különdíját kapta. Felkészítő tanára Dr. Bánhidi Miklós. Évfolyam és szaktársa, Kovács Eszter pedig a legfiatalabb hallgató különdíjban részesült. Felkészítő tanára Dr. Ihász Ferenc.

A Miss Universe Hungary döntőjében Révai Katalint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának hallgatóját második udvarhölgynek választotta a zsűri. A tanító-művelődésszervező szakos szépség tavaly a Miss Universitason, az egyetemek jelöltjei közt lett királynő.


(vv-tt-nm)

Egyetemi Filmklub - a 2001. év filmjeiből: Amélie csodálatos élete

Az "Elszalasztott évek filmjeiből"-sorozatban április 24-én, kedden 20.30-kor Jean-Pierre Jeunet: Amélie csodálatos élete című filmalkotásának vetítésére kerül sor az Ifjúsági Házban. Részletek a filmről és a sorozatról a NYME honlapján: http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/kommunikacio/fimek2007.pdf. A belépés díjtalan.

(mb)

Irodalmi est az Erdészeti Múzeumban

A Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum soron következő felolvasóestjére április 25-én, szerdán 20.00 órakor kerül sor az Erdészeti Múzeumban. A hallgatói kezdeményezésre létrejött irodalmi kör összejöveteleinek szervezői szeretettel várják azokat a hallgatótársaikat, akik kedves versüket, novellájukat, regényüket bemutatnák, illetve hangszeres játékkal vagy énekléssel szerepelnének.
(szm)



2007. április 21., szombat 10:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület