CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Kényszerű létszámcsökkentés a győri kórháznál

,,A kényszerű lépések elsődleges vesztesei betegek és a megyei kórház dolgozói lesznek.”

Az Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat áprilisi közgyűlésén napirenden volt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház jövőjét érintő közgyűlési előterjesztés.

A testület az intézményi létszámcsökkentés következő, 2007. június 1-jétől érvényes számairól is döntött, ezen túlmenően – első olvasatban – a kórház struktúra-átalakításával kapcsolatos intézkedésekről is tárgyalt.

Firtl Mátyás alelnök a közgyűlési döntéssel kapcsolatban a Gondolának elmondta: ,,A Gyurcsány-Molnár-Horvát-féle egészségügyi reform következményeként szükségszerűségből megteendő intézkedésekről van szó, az intézmény és a fenntartó is kénytelen a kialakult gazdálkodási helyzethez igazodni. A kényszerű lépések elsődleges vesztesei – a megnövekedett várakozási idők és várólisták, illetve a dolgozói elbocsátások kapcsán – a betegek és a megyei kórház dolgozói lesznek.”

Firtl Mátyás tájékoztatást adott arról, hogy önálló Nemzetiségi Bizottság, illetve a konzultatív testületek létrehozásáról is döntött a közgyűlés. A megyei önkormányzat – a 2006. évi pénzmaradvány terhére – a megyében létrejött három – cigány, német, horvát – területi kisebbségi önkormányzat működéséhez összesen 2,25 millió Ft támogatást ad. „Teszi ezt, adja ezt annak ellenére, hogy a megyei önkormányzat is rendkívül nehéz körülmények között gazdálkodik, de fontosnak tartja a kisebbségek ez irányú támogatását is, főleg akkor, amikor a területi kisebbségi önkormányzatok állami hozzájárulásként ennek csak a felét kapják”- tette hozzá az alelnök.

A megyei önkormányzat fenntartásában működő intézmények 2007. évi beruházási, felújítási, karbantartási, valamint beszerzési feladataira jóváhagyott keretösszeg felosztásáról elmondta: hogy az eddigi évek gyakorlatának megfelelően 2007-ben is szükséges a megyei önkormányzat által működtetett intézmények saját erőből meg nem oldható feladatainak pénzügyi támogatása. Erre a célra a megyei büdzsében 100 millió forintot különítettek el. A felosztásnál elsődlegesnek szempont volt a működéshez szükséges hatósági, szakhatósági, valamint a biztonsági és üzemeltetési feltételeknek való megfelelés.

(cyberpress)



2007. április 21., szombat 13:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület