CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. július 22., hétfő, Magdolna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Városfejlesztési Tanács alakult

Városfejlesztési Tanács alakult április 23-án Sopronban. A Városházán tartott alakuló ülésen Dr. Fodor Tamás polgármester bevezetőjében arról szólt, hogy a rendelkezésre álló szűkös közösségi forrásokat és a magánszféra tőkéjét sok esetbenazonos gazdaságfejlesztési célok megvalósítása érdekében lehet mozgósítani.

Az önkormányzat fejlesztési elképzeléseit közép- és hosszú távon összhangba kell hozni a privát fejlesztésekkel. A tegnapi fórum és alakuló ülés célja az is volt, hogy a részletesen bemutatott projekteket megismerjék a résztvevők, illetve ha van olyan elképzelés, kezdeményezés, amely beilleszthető a városfejlesztésbe, azt megismerjék az önkormányzat vezetői és a szakemberek.

A kiemlten kezelt fejlesztési projekteket: a Tűztorony és hozzá kapcsolódóan a Fő tér díszburkolat felújítását, a belvárosi keonferencia-negyed létrehozását, belvárosi kerékpárutak kiépítését, a Kőszegi úti vasúti átjáró alul-, vagy felöüljáróval történő kiváltását, az északnyugati tehermentesítő út megépítését, szélerőmű park megvalósítását, az Ikva-patak mederrendezése, árvízi tározó megépítését, a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer létrehozását, a Bécsi-dombi régészeti központ, rendezvény- és kiállítóhely megépítését Kerekes Attila főmérnök, Kuslits Tibor főépítész és a polgármesteri hivatal pályázatírói munkacsoportjának tagjai mutatták be.

Zárszavában dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte, a felvázolt elképzelések mellett, a polgármesteri hivatalban januárban alakított pályázatírói munkacsoport tevékenységének eredményeként az nkormányzat már tizenkét pályázatot beadott különféle fejelsztési területeken.
(cyberpress)2007. április 25., szerda 20:36


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület