CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. május 4.
III. évfolyam 13. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100



400 férőhelyes Diákhotelt adnak át a Nyugat-Magyarországi Egyetemen
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Baross utcai Diákotthon PPP-konstrukcióban megépült 400 férőhelyes Soproni Diákhotel átadási ünnepségére május 14-én, hétfőn 14.00 órakor kerül sor Sopronban a Baross u. 6-8. szám alatt. Az új épületet Dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára és Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora adja át. A beruházó az Európai Építő Zrt., az üzemeltető a Soproni Diákotthon Kft. és az Universitas Fidelissima Kft.
(hg)

Eredményesen zárult a szociálpedagógus szimpózium

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán megrendezett "Szociálpedagógust képző intézmények nemzetközi szimpóziumát" Prof. Dr. Takács Péter rektorhelyettes nyitotta meg. A két napos tárgyalássorozaton mind a hét képző intézmény, illetve kar, valamint több szakmai szervezet is képviseltette magát. A résztvevők közösen vetették meg egy új "Szociálpedagógia elmélete és gyakorlata" című tankönyv alapjait, a szimpóziumon elhangzó 18 magyar, angol és német nyelvű előadás szövegét konferenciakötetben publikálják, a szociálpedagógus szakemberek további jó kapcsolatát elősegítendő évente további hasonló konferenciák megszervezését tűzték ki célul.
(tb)

"Reformok útján" - előadókat várnak a BGF tudományos konferenciájára

A Budapesti Gazdasági Főiskola immár hetedik alkalommal rendezi meg tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Napja alkalmából, az idei esztendőben november 8-9-én a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karán. A konferencia programjába várják a magyar felsőoktatás és vállalati szféra szakembereinek aktuális gazdaságpolitikai kérdéseket taglaló előadásait. A jelentkezéshez szükséges információk, dokumentumok és a technikai feltételek a BGF honlapjáról www.bgf.hu letölthetők.
(ta)

Göttingeni diákok a Nyugat-Magyarországi Egyetemen

A göttingeni Georg-August Egyetem 24 fős hallgatói csoportját fogadja május 7-11-ig a NYME Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Kara. A diákok az EMK által szervezett tanulmányúton, illetve az FMK szakmai konferenciáján vesznek részt, esténként pedig a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóival találkoznak.
(wv)

Egyetemi Filmklub - a 2003. év filmjeiből: 21 gramm

Az "Elszalasztott évek filmjeiből"-sorozatban május 8-án, kedden 20.30-kor Alejandro González Innárritu: 21 gramm című filmalkotásának vetítésére kerül sor az Ifjúsági Házban. Részletek a filmről és a sorozatról a NYME honlapján: http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/kommunikacio/fimek2007.pdf. A belépés díjtalan.
(mb)

COST Konferencia a Faipari Mérnöki Karon
A Faipari Mérnöki Kar Faanyagtudományi Intézete és a COST E 44 Wood Processing Strategy elnevezésű szervezet együttműködésében nemzetközi továbbképző iskolát, ún. training school-t szervez "Plantation Timber – new challenges" címmel /Új kihívások az ültetvényes fagazdálkodásban és a megtermelt faanyag hasznosítási lehetőségei/. A rendezvényre minden érdeklődő kollégát szeretettel várnak a szervezők május 7-11. között a különféle helyszíneken: a soproni campus, valamint az ERTI Sárvár területén és a terepi gyakorlatokon.
(nr)

Szögbeverés az AMI-ban
A NYME-FMK Alkalmazott Művészeti Intézet immár hagyományos ötödéves búcsúztató ünnepségét - amely a szögbeverés nevet viseli -, május 9-én 18.00 órakor tartják az AMI felújított épületében.
(wv)





2007. május 04., péntek 15:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület