CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

I. Soproni Szeretet Napok

Az önkormányzat és a civil szervezetek egymásra találtak a segítőszándékban és az adakozásban az első alkalommal megrendezett Szeretet Napok alkalmával, amelyet Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója és az édesanyák tiszteletére rendeztek Sopronban a dévai árvák megsegítésének céljából.. A két napos rendezvény alatt két és fél millió forint gyűlt össze.

A színes programok, – amelyeken jelen volt Böjte Csaba ferences szerzetes és a ,,gyermekeinek" egy csoportja – mindenkinek kínáltak alkalmat a jótékonykodásra. A Fő téren egymást váltották a néptáncosok, a faházakban édességet, ajándéktárgyakat, virágot, süteményt és soproni borokat lehetett vásárolni; ezúttal a bevétel a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára történt. A vasárnapi biciklitúra is az adakozást szolgálta, mint ahogyan a parádés 15 fogásos, erdélyi ételkülönlegességeket ingyen felvonultató gálavacsora, amelyen soproni csillagok léptek fel a Védnöki Táblés Házak kínálata mellett.


A Szentírásnak ,,...a szeretet soha el nem fogy"-igazsága érvényesült ezebben a két napban Sopronban, mert úgy van az, hogy a jó szándékkal, jó szívvel adott adomány megsokszorozódik a lelkekben; és ez semmivel sem jeletéktelenebb, mint az összegszerűen megállapítható adomány mértéke.

A szórakozás, a zene, a muzsika, a gasztronómiai élvezetek mellett a hálaadásnak és a köszönetnek a Szent Mihály és a Szent György templomokban volt az alkalma.
A krisztusi indítattású támogatást Böjte Csaba atya hálás szívvel köszönte meg a soproniaknak.

A pénzösszegen kívül több felajánlás is érkezett a szervezőkhöz a dévai árvák támogatására, amelyek között olyan tárgyak, amelyeket gyermeknapon árverésen fognak értékesíteni, abban a meggyőződésben és hitben, hogy természeténél fogva nem csak két nap a szeretet.
(sopron.hu-cyberpress)





2007. május 08., kedd 22:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület