CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Világra szóló teljesítmény megyei elismerése

Pálos Andrea és Rakonczai Gábor, az Atlanti-óceánt sikeresen átevező soproni egyetemisták - a megyei közgyűlés elnökének meghívására - május 9-én, szerdán délután (14.30 óra) a Megyeházára látogattak.



A találkozó során – a személyes megismerkedésen és élménybeszámolón túl – dr. Szakács Imre a fiatalok elszántságát és kivételes sportteljesítményét is szerette volna elismerni, ezért részükre „Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét” adta át.

*

Ülést tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kistérségi Fórum

Május 9-én a győri Városházán ülésezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kistérségi Fórum. A kistérségi elnökökből álló testület a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács - mellékutak felújítási igényeit vizsgáló - Szakértői Bizottságába Szabó Ferencet, Tét polgármesterét delegálta, a Nyugat-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács tagjává pedig Hámori Györgyöt, az egészségügyi „reform” eredményeként legnehezebb helyzetbe került, aktív kórházi ágyait elvesztő Kapuvár polgármesterét választotta.

A megjelentek megállapították, hogy nem szerencsés a régió operatív programja keretéből finanszírozni az állami mellékutak felújítását. Egészségesebb lenne, ha a négy- és ötszámjegyű országos közúthálózat felújítása nem a régió számára biztosított EU-támogatások szűkös keretét csökkentené. A kistérségek szeretnék, ha az idén és jövőre felosztható 3,2 milliárd Ft-ból minél több forrás jutna új településközi és határ-közeli utak építésére.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács áprilisi döntése értelmében a „négy- és ötszámjegyű utakkal kapcsolatos támogatási konstrukció” kapcsán május 10-ig projekt-javaslattételi lehetőséget kapnak a kistérségek 2-2 útszakaszra. A projektjavaslatokat Szakértői Bizottság értékeli (a pontszámokat véglegesíti, illetve a projektrangsort felállítja, javaslatot téve az RFT felé); e Szakértői Bizottságba delegált most Szabó Ferenc személyében 1 főt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kistérségi Fórum.

A „négy- és ötszámjegyű utakkal kapcsolatos támogatási konstrukció” - a Nyugat-dunántúli Operatív Program akciótervezésének aktuális feladatai c. téma megtárgyalására a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács 2007. május 17-én, csütörtökön 9.00 órakor Győrött, a Megyeháza dísztermében rendkívüli ülést tart.
P.Z.




2007. május 11., péntek 07:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület