CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  


NYME HÍRLEVÉL
2007. május 10.
III. évfolyam 14. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




Iskola napi és Hősök napi koszorúzási ünnepség

Az egykori II. Rákóczi Ferenc Honvéd Főreáliskola, majd Honvéd Hadapródiskola Alapítvány, Baráti Köre, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Iskola napi és Hősök napi koszorúzási ünnepséget rendez Sopronban május 11-én, pénteken 10.00 órakor a Batthány téren a Rákóczi-szobornál, majd 10.30-kor a Nyugat-Magyarországi Egyetem főépületének aulájában a Hőseink-emléktábla előtt.
(jj)
 

Valétálás a Nyugat-Magyarországi Egyetemen

Május 12-én, szombaton tartják a Nyugat-Magyarországi Egyetem hagyományaihoz hű valétálást, a selmeci szokások szerinti ballagási ünnepségeket. 15.00 órakor karnevállal, vidám felvonulással veszi kezdetét a program, 20.00 órakor az egyetem főépülete előtt a végzős hallgatók az Alma Matertől búcsúznak, Prof. Dr. Faragó Sándor rektor és a valétaelnökök mondanak búcsúbeszédet, ezt követően fáklyás menetben vonulnak a búcsúzók a Fő térre, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester búcsúzik Sopron város nevében a valétánsoktól, 22.30-tól pedig bállal zárul az idei valétálás a Hotel Sziesztában, illetve az MKB Arénában.
(rá)
 

 
400 férőhelyes Diákhotelt adnak át a Nyugat-Magyarországi Egyetemen
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Baross utcai Diákotthon PPP-konstrukcióban megépült 400 férőhelyes Soproni Diákhotel átadási ünnepségére május 14-én, hétfőn 14.00 órakor kerül sor Sopronban a Baross u. 6-8. szám alatt. Az új épületet Dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára és Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora adja át. A beruházó az Európai Építő Zrt., az üzemeltető a Soproni Diákotthon Kft. és az Universitas Fidelissima Kft. 
(hg)


Egyetemi Filmklub - a 2004. év filmjeiből: Hétköznapi menyország 

Az "Elszalasztott évek filmjeiből"-sorozatban május 15-én, kedden 20.30-kor Kay Pollak: Hétköznapi menyország című filmalkotásának vetítésére kerül sor az Ifjúsági Házban. Részletek a filmről és a sorozatról a NYME honlapján: http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/kommunikacio/fimek2007.pdf. A belépés díjtalan.
(mb)

PATLIB-központ megnyitója és átadása a NYME-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtár és Levéltár, valamint az ERFARET (Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpont) szervezésében iparjogvédelmi információk hasznosítására és terjesztésére alkult helyi szabadalmi könyvtár, ún. PATLIB-központ megnyitójára és átadására kerül sor május 18-án, pénteken 12.00 órakor az Erdőmérnöki Kar Tanácstermében, a megnyitó ünnepségen köszöntőt mond Prof. Dr. Faragó Sándor rektor és Dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke. 12.30-kor a központ átadási ünnepségén a könyvtárban  beszédet mond Prof. Dr. Horváth Béla, az ERFARET igazgatója és ifj. Sarkady Sándor, a NYME Központi Könyvtár főigazgatója. A központ tevékenységi köréről a http://ilex.efe.hu/patlib/index.htm honlapon találhatók információk.
(ta)


Óceán-nap az AMI-ban

Május 18-án, pénteken 10.00 órától az FMK Alkalmazott Művészeti Intézet kiállítótermében és udvarán óceán-napra kerül sor abból az alkalomból, hogy Pálos Andrea és Rakonczai Gábor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói első magyar evezős párosként átkeltek az Atlanti-óceánon. A program az ifjú hajósok vetített képes úti élménybeszámolójával kezdődik, 11.00 órától az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársainak ismeretterjesztő előadásaival folytatódik, majd déltől a rendezvény díszvendégének, Fa Nándornak a részvételével zajló beszélgetéssel végződik. Az óceán-napot a formatervező szakos hallgatók látványshow-ja színesíti, valamint a Tercia Parti Szervíz tenger gyümölcseit kínáló  büféje teszi teljessé.
(wv)


Szép soproni sikerek az egyetemi kosárlabda-bajnokságokban

Május 3-4-én Miskolcon rendezték meg az Universitas Kupa országos döntőjét kosárlabda sportágban. A Nyugat-Magyarországi Egyetem - Balogh Edit, Farkas Petra, Gyurácz Henrietta, Gyurácz Zsanett, Kozma Éva, Takáts Alexandra,  összeállítású - női kosárlabdacsapata a pécsi területi döntő megnyerésével kvalifikálta magát a miskolci országos döntőbe, ahol a nagyon előkelő II. helyezést érte el.
A férfiak versenyében igazolt játékosok is szerepelhettek, ezért különösen értékes az a szintén II. helyezés, mely a NYME - Bálint Gergely, Balogh Gergely, Bodovics Ádám, Gombás Gábor, Karácsony Zsolt, Kukléta Károly, Farkas Balázs, Farkas Gergő összeállítású - csapata a MEFOB-on (Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságán) szerzett. Az All Star csapatba választották Balogh Gergely faipari mérnök hallgatót.
Mindkét együttesünk felkészítője Szlávik Gábor, vezető testnevelő tanár.
(szg)






2007. május 11., péntek 11:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület