CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Az MKB Eurolasing Sopron Pécsett egyenlített!

Csapatunk magabiztos játékkal győzött Pécsett a bajnoki döntő 4. mérkőzésén, kiegyenlítve a párharc állását. Döntés kedden, Sopronban!

MiZo-Pécs 2010 - MKB-EUROLASING SOPRON 68-81 (17-24, 14-17, 23-21, 14-19)

Pécs, 5000 néző Jv.: dr. Vígh, Földházi

MiZo-Pécs 2010: Iványi 26/6, Fegyverneky 7, Dapo 10, Vajda 11/3, Béres 10 Cs.: Bujdosó 4, Dojcinovic -

MKB-EUROLEASING SOPRON: Németh 4, Honti 16/6, Gorbunova 20/3, Cserny 24/9, Matovic 11 Cs.: Branzova 4, Horváth Zsuzsa 2, Károlyi -, Kocsis -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 26/64 41% ill. 25/56 45%

3-pontos dobószázalék: 3/17 18% ill. 6/15 40%

Büntető dobószázalék: 13/18 72% ill. 25/27 93%

Lepattanó: 23 ill. 48

Szerzett labda: 17 ill. 10

Eladott labda: 9 ill. 19

Gólpassz: 10 ill. 13

Fault: 24 ill. 22

IBM: 102 (Iványi 31) ill. 127 (Cserny 35)

A bajnoki döntő negyedik összecsapására ismét fehérbe öltözött a lelátó pécsi része. Sokan látogattak ki a mérkőzésre a napsütötte szombat délutánon, várva a hazai győzelmet, mely a bajnoki címhez vezet. Sopronból is rég nem látott nagy létszámban érkeztek lelkes szimpatizánsok, akik abban bíztak, hogy meg tudjuk hiusítani a pécsi reményeket, és kiharcoljuk egy ötödik, mindent eldöntő mérkőzés jogát.

Elszánt arcok néztek szembe egymással a csapatok bemutatásakor. Mindkét fél győzni jött a pécsi csarnokba, ahol ezúttal is pokoli hőség volt, pedig a mérkőzés még el sem kezdődött.

Mi kezdtük jobban a mérkőzést, Előbb Szásá, majd Kata is betalált. A hazaiaknál a rutinos Béres kezdte meg a pontgyártást (2. perc 2-4). Szásá triplája után 5 ponttal ugrottunk meg, mely persze ezen a szinten nem számít soknak. Kemény párharcoknak lehettünk szemtanúi. Mi cseréltünk először, Betty helyén Horváth Zsuzsi lépett pályára a 4. perc végén (7-9). Matke a hatalmas füttyszó ellenére is biztosan értékesítette a plusz büntetőt, majd Zsuzsi átadásából Szásá volt eredményes egy kontra végén (5. perc 7-14)! Rátgéber László Fegyverneky Zsófiának adott pihenőt, harcba küldve Bujdosó Nórát a 6. percben. Dapo szedte le trükkösen a palánk alatt Szásáról a shortját, de mégis ukrán játékosunk kapott faultot, akit ezt követően lecserélt Székely Norbert vezetőedzőnk. A 8. perc elején Réka szerzett labdát Vajda Anna mellől, és végig vezetve a labdát, könnyű ziccert dobott. A 9. percben Dapo és Matke akadt össze, mely után a hazaiak játékosa elterült. A fél pécsi kispad a pályán termett, de a játék mehetett tovább. Tőlünk nem lehetett látni pontosan, mi történt, de a pécsi hangosközlő – nem éppen sportszerű módon – az égbe kiabálta, hogy „Leütötte Dapot!” Pillanatok alatt felforrt a hangulat a pályán és a nézőtéren egyaránt. Az utolsó támadásból mi szereztünk kosarat Réka révén, így 7 pontos előnnyel zártuk az első 10 percet (17-24).

A hazaiak hozhatták a labdát, de Iványi kihagyta a ziccert. Réka a túloldalon triplával köszönte meg Betty átadását (12. perc 17-27). Jól védekeztünk, de Iványi Dalmát az utolsó pillanatban nem tudtuk megállítani. A 14. percben Bettytől Kocsis Bogi kezébe került a karmesteri pálca. A szenzációsan játszó Cserny Réka újabb triplát helyezett el a pécsi gyűrűbe (23-34). A 16. percben Szását kellett lecserélni miután Béressel vívandó harc közben összementek. Horváth Zsuzsa középtávoliját követően 15 pontra duzzadt a különbség. Rátgéber László időt kért (16. perc 23-38). Kifejezetten jól játszottunk, és bíztunk a hasonló folytatásban. Kiváncsian vártuk, mit talált ki ezúttal az időkérés alatt a hazaiak szakvezetője. Biztos nem egy labdaeladást, ami bekövetkezett, igaz megleptük ellenfelünk egy letámadással. Iványi Dalma vette ismét hátára csapatát, a lepattanóért folytatott harcban Matke faultolta. Ez már a 3. hibája volt centerünknek, le kellett ültetnünk. Iványi Dalma villant ismét, majd Réka precíz átadását váltotta pontokra Albena. Vajda Anna jegyzett triplát a 18. percben (29-40). Érthetetlen módon kapkodásba ment át a játékunk, a hazai közönség pedig fergeteges buzdításba kezdett. Az utolsó támadást a pécsiek vezethették, de sikeresen levédekeztük ellenfelünk (31-41).

Betty elhibázta a triplát, de visszaszedtük a támadót, és Kata gondolkodás nélkül beszórt egy trojkát! A túloldalon nem más, mint Iványi Dalma ért el három-pontost (34-44). Honti Kata is fantasztikus teljesítményt nyújtott, ahogy a csapat minden tagja. Kata újabb triplája után időt kért a pécsi szakvezetés (24. perc 37-51). Remek hangulat uralkodott a soproni szurkoló-táborban, de a hazaiak is beleadtak mindent. A két tábor sportszerű hangcsatát vívott a nézőtéren. Letámadásra tértek át a fehér mezesek, kérdés volt, hogy bírják ezt. Cserny Réka továbbra is ontotta a gólokat (26. perc 39-55). Sajnos a 26. percben egy sportszerűtlen hiba is becsúszott nála, mely után Iványi dobhatott két büntetőt. Majd Réka elhelyezte a 3. tripláját is ! Sajnos a 27. percben megkapta 4. személyi hibáját, így - a hátralevő hosszú idő miatt - nem lehetett pályán tartani játékosunk. Sajnos ez meg is törte a lendületünk, a hazaiak újult erővel vetették magukat harcba, élükön Iványi Dalmával, aki szokás szerint fáradhatatlannak bizonyult. A 29. percben már csak 8 pontra volt tőlünk a MiZo, szinte felrobbant a csarnok a hangzavarban (52-60). Székely Norbert időt kért. Újabb eladott labdánk után 6 pontra jöttek fel a hazaiak Bujdosó ziccerével. Szásá negyed végi duplája hihetetlen fontos volt (54-62)!

Nagyon kemény utolsó 10 perc elé néztünk a pécsi katlanban, ahol Fegyverneky Zsófia indította útjára a labdát. Iványi Dalma került dobóhelyzetbe, de ezúttal a gyűrű tövére dobta a labdát. Két percet kellett várni az első kosárra a negyedben, mely Kata nevéhez fűződött. Fiatal irányítónk dobott olyan szenzációs kosarat, melyet az NBA-ben is napokig ismételnek! A 34. percben Szásá is bemutatott egy fantasztikus mutatványt miközben faultolták. Majd ismét ő került a középpontba (54-71). A hazaiaknál Iványit kellett ismét említeni. Amikor kezdett neccessé válni, mindig kirángatta csapata szekerét a kátyúból. Oda kellett figyelnünk a faultokra, melyek néhány játékosunknál kezdtek kritikus értéket mutatni (Kata és Réka is 4-4 hibával állt). 5 perc volt már csak hátra, amikor Rátgéber László időt kért, hogy egy utolsó rohamra vezényelje csapatát. Jött is a soros letámadás. Közel egy percen keresztül birtokoltuk a labdát, miután több alkalommal is visszaszereztük a letámadót. Pontot azonban nem sikerült szereznünk. Ellentétben Iványi Dalmával, igaz a fáradtságtól az ő keze is megremegett a büntetők során. Matke viszont higgadtan értékesítette a büntetőket (58-73). A Pécs azonban továbbra sem adta fel, és gyorsan dobott 4 pontot. A kipontozódás először Fegyverneky Zsófiát érte utol a 38. perc közepén. Másfél perccel a vége előtt ismét időt kértek a pécsiek (64-77). Elég reménytelennek bizonyult a helyzetük, de érthetően megpróbáltak még kitalálni valamit, de ezt már csak mi veszíthettük volna el. Az utolsó perc már az ünneplés jegyében telt el. Okosan járattuk a labdát, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést! A két szurkolótábor perceken át tartó fantasztikus ünneplésbe kezdett. Jogosan, ez a kosárlabda - egyik - ünnepe volt!

Döntés kedden, Sopronban!

Székely Norbert: "Drámai mérkőzésen a lepattanó labdák döntöttek. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzés, elsősorban azért, mert hideg fejjel és meleg szívvel tudtunk kosárlabdázni. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást!"

Forrás: www.wb-sopron.com



2007. május 12., szombat 22:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület