CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 1., csütörtök, Elza napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Négyszáz férőhelyes egyetemi kollégiumot avattak

A Baross utcában a kétmilliárd forint értékű beruházás keretében épült meg a VUK diákhotel PPP, azaz magánbefektetői program keretében.

Alig egy éve kezdődött el a kollégiumépítés-, illetve –bővítés sorozata a Nyugat-Magyarországi Egyetemen – fejtette ki köszöntőjében Prof. Dr. Faragó Sándor rektor, aki hangsúlyozta: a Nyugat-Magyarországi Egyetem jelenleg már a korszerű infrastruktúrában is versenyképesnek számít a magyarországi felsőoktatási intézmények sorában, amit az akkreditációs bizottság vizsgálata is megerősít.


- A beruházás során megvalósult minőség a selmeci-soproni küldetésnek a szellemében a hallgatók szolgálatát helyezi mindenek fölé a magas színvonalú pedagógiai feladatok ellátása érdekében – tette hozzá a rektor, aki a városnak is megköszönte a beruházás megvalósulásához nyújtott hatékony segítséget.

A közel kétmilliárd forintos beruházás magántőke bevonásával megvalósuló diákhotelt az egyetem húsz éven keresztül visszabérli a beruházótól. Az állam diákonként havonta ötezer forint plusz lakhatási támogatást fizet az egyetemnek. Az intézmény diákonként havonta 41.700 forintot fizet a kivitelezőnek, a diákok pedig havi 18 ezer forintot fizetnek a lakhatásért.

Négyszáz férőhelyből háromszázhatvanat bérel az egyetem, negyvenet pedig piaci alapon értékesítenek. Az épületben szauna, tekepálya, edző- és aerobikterem is van.

Az átadáson jelen volt Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára is, aki kifejtette reményét, hogy az új beruházás megvalósulásával az intézmény még inkább betölti a régióbeli szerepét.

(sopron.hu)2007. május 15., kedd 17:11


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület