CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Madarak és Fák Napja megyei rendezvénye

Május 16-án, szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmény, a csermajori Ujhelyi Imre Élelmiszeripari Közép- és Felsőfokú Szakképző Iskola és Kollégium lesz a helyszíne a 2007. évi Megyei Madarak és Fák Napi rendezvénynek.

A program 8.00 órakor Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Kárpáti László, a Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park igazgatója és Kálmán Gyula, a középiskola tanára köszönti a résztvevőket, ezután 8.30 órától a középiskola tanulóinak műsorát láthatják az érdeklődők. 9.00 órától játékos vetélkedő és erdei akadályverseny keretében mérhetik össze erejüket és tudásukat a diákok.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 12.30 órakor kerül sor.
*

Tíz éves jubileum és megyei elismerés

Fennállásának 10 éves jubileumát ünnepelte május 13-án, vasárnap a Gyarmati Nyugdíjas Klub. Az ünnepségen a megyei önkormányzat képviseletében Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke vett részt, aki a jubiláló szervezet tagjai mellett annak vezetőjét, Mayer Józsefnét külön is köszöntötte. A klubvezető részére „a nyugdíjas közösségért végzett kimagasló és eredményes tevékenysége elismeréseként” Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét adta át.
P.Z.


*
Ismét napirenden a megyei kórház jövője

A megyei közgyűlés május 18-án, pénteken 9.00 órakor rendkívüli - munkatervben nem tervezett - ülést tart. A képviselők elé terv szerint 4 előterjesztés kerül, ezek közül egyértelműen a legfontosabb és legaktuálisabb témaként a „Struktúramódosítás, hatékonyság növelési intézkedések a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban” címet viselő anyag, amely éppen a rendkívüli testületi ülés apropóját adja.

Mint ismeretes a megyei képviselők április 20-i ülésükön – első olvasatban - már tárgyaltak a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház struktúra-átalakításával kapcsolatos elképzelésekről, a kormány egészségügyi reformja nyomán az intézményben szükségszerűen megteendő lépésekről. A képviselők akkor – egyhangú döntéssel – úgy határoztak, hogy a struktúra-átalakítással kapcsolatos végleges döntést május 18-án, rendkívüli ülés keretében hozzák meg. Egyben felkérték az intézmény főigazgató-főorvosát, dr. Varga Gábort, hogy a kórház struktúra átalakítását részletesen dolgozza ki és legkésőbb 2007. május 18. napjáig terjessze a közgyűlés elé.P.Z.



2007. május 15., kedd 19:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület