CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 27., vasárnap, Virgil napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Kell egy kis pihenés

Jönnek a meleg nyári hónapok, és a szeszélyes időjárás mellett nagyon sok nyári fesztivált is hoznak magukkal. Az előző évekhez hasonlóan idén is szeretnénk foglalkozni ezekkel és egy kis pihenésre csábítani lapunk olvasóit.

Már csak azért is érdemes foglalkozn a fesztiválokkal, mert a paletta évről-évre változik. Idén például búcsút vehetünk a Budapest Parádétól, a szervezők elképzelései tavaly nem annyira jöttek be, idéntől ez a fesztivál megszűnik, talán majd egyszer feltámad hamvaiból. A Parádé Bónuszt megtartják ugyan, de a kaminos-felvonulós-ünneplős-tömegszereplős-Andrássy utas képek a múlté. Lesz Sziget, immáron 15. alkalommal, 2007. agusztus 8-15. között, nulladik napi LGT koncerttel. Határon túli, elsősorban erdélyi olvasóinknak (és persze mindenkinek, aki júliusban Marosvásárhelyre utazik) ajánljuk a Félsziget fesztivált (Marosvásárhely, 2007. július 25-29.) Idén is lesz EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ebben az évben Debrecen ad otthont a rendezvénynek. A Vekeri-tó partján július 24-29. között tölthetnek önfeledt pillanatokat egymással az egyetemisták és a főiskolások. Ha Sopron, akkor VOLT - lehetne ez is a VOLT fesztivál szlogenje idén, mindenesetre nagyon neves nemzetközi előadókat köszönthetünk majd Sopronban július 4-7. között. Kapolcs és a Művészetek völgye idén is várja a látogatókat 2007. július 27 - augusztus 5. között, de aki másfajta kikapcsolódásra vágyik, nézzen el júliusban a Veszprémi Utcazenei Fesztiválra.

A fenti ízelitőből látható, hogy fesztiválok idén is lesznek. A Fesztiválgájd rovat - ahogy az előző években már megszokhattuk - május közepétől - azaz mostantól - kezdve kapcsol újra kettes fokozatba, és a következő hetek során igyekszünk minél több fesztiválról érdekes ajánlókat tárni olvasóink elé. Már csak azért is, mert az általunk bemutatni szándékozott fesztiválok többsége már nem csupán a zenéről szól, és szeretnénk felvillantani ezt a másik oldalt is.

Bacsárdi László2007. május 18., péntek 20:08


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület