CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Módszeresen és alaposan

Módszeresen és alaposan

- Módszeresen kell kidolgozni a terveket, előkészíteni a fejlesztéseket, és alapos munkával kell hozzálátni az építkezéshez. Ez a módszer nem tűri a kapkodást, az elnagyoltságot, hiszen a város jövőjét nem tíz-húsz, hanem akár száz évekre alapozzuk-alakítjuk.
A kötelességünk felelősséget is ruház ránk. S mi ennek a felelősségnek kívánunk eleget tenni becsülettel és tisztességgel – fogalmazott Havas András alpolgármester (Fidesz-KDNP) május 18-i sajtótájékoztatóján, amelyen kifejtette: a soproni politikai és közéletben a kommunikáció egy virtuális valóságról szól, amelynek során a helyi ellenzék részéről gyakran hangoznak el valótlan állítások.

A helyzet tisztázását Havas András négy fejezetben tárta a sajtó nyilvánossága elé.

Átadás - átvétel

Sopron új (fideszes) vezetése az őszi helyhatósági választások eredményeként kapott mandátumot a város ügyeinek intézésére. A folyamatban lévő ügyek és dokumentumok átadás-átvétele, és az együtt járó vagyonleltár során, részben „zűrös örökséggel” is szembe találtuk magunkat. Ennek folyományai azok a perek, melyek közé – a tegnap ismét egy tárgyalást megért – Apartmanház-projekt is tartozik.

Mert nem lehet úgy tervezni a jövőt, hogy a múlt, és különösen a napjainkra is kihatással lévő közelmúlt történéseivel ne legyünk tisztában. Nem visszamutogatni akarunk, „mindössze” rendbe tenni azokat a dolgokat, amelyek ránk maradtak.

Folyamatosság


Folytattuk az "örökölt" fejlesztéseket, azok nehézségeit megoldva. (Deák tér, csatornázási és szennyvíztisztítási program…)

Kezeltük a folyó költségvetést, abban a gazdasági helyzetben, amelyben a Gyurcsány kormánynak köszönhetően alulfinanszírozva kell működniük az önkormányzatoknak (ennek országos következményeiről most nem kívánok beszélni). Intézményeinket, kiemelve iskoláinkat, megóvtuk a bezárástól.

A gazdasági és közhasznú társaságaink működését a szükséges esetekben stabilizáltuk és takarékos működésre ösztönöztük.

Újra alapozás


Előrelátóan és tudatosan törekszünk a tervszerűségre: figyelemmel kísérjük a kínálkozó lehetőségeket, és szakembereink folyamatosan készítik egy-egy részterület rövid-, illetve hosszútávú terveit.

Az ésszerű takarékosság, Sopron értékeinek megtartása és a fejlesztések prioritása képezték a 2007. évi költségvetés elkészítésének alapelveit. A közgyűlési elfogadást megelőző hosszú vitában sem merült fel érdemi kifogás a beterjesztett javaslat ellen.

Egyes gazdasági és közhasznú társaságainkat racionálisabb formába alakítjuk (Holding, Pro Kultúra – GYIK), és az üzleti terveik elkészítésével és elfogadásával hatékonyabb gazdálkodásra késztetjük.

A Polgármesteri Hivatal átalakítását is megindítottuk, hogy a XXI. században gyorsabban, hatékonyabban és költségtakarékosan intézhessék a város polgárai ügyes-bajos dolgaikat.

A jövő építése

A korábbi időszakból áthúzódott projektek újra tárgyalt határidejeit tartjuk – a fölmerült problémák ellenére. (Deák-tér – ebben az esetben még a pályázati lehetőségekhez mérten alakítottunk is a terveken a civilek kérésének megfelelően).

Sürgetjük a belváros közlekedésére kiható beruházások elkészültét, s folyamatosan építjük és újítjuk fel Sopron infrastrukturális hálózatát. A Városfejlesztési Bizottság tegnapi ülésén kerültek napirendre a 2006-ban forráshiány miatt meg nem valósult közvilágítási hálózatbővítések, hogy megvalósulhassanak 2007-ben. Ugyanezen az ülésen született döntés a lakóközösségek útépítéseinek idei támogatásáról is. (Szőlőskert u., Holló u., Rozsondai u., Lomb u. és a Töppler u.)

Igen nagy számú – kisebb és nagyobb – pályázati fejlesztés előkészítése folyik, ezekről a közelmúltban két közgyűlésen is beszámoltunk, illetve kértük ezek támogatását.

cyberpress.sopron.hu



2007. május 20., vasárnap 16:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület