CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 1., csütörtök, Elza napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

„Első a gazdaság!”

"Első a gazdaság" címmel pályázatot hirdetett a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete (AMI) az egyetemi hallgatók részére.

A pályázat során azt várták a kiírók, hogy a gazdaság társadalmi-kulturális-politikai életben betöltött meghatározó szerepe, jelentősége jelenjen meg a pályamunkákban a vizuális művészeti eszközök segítségével.


Olyan képzőművészeti alkotásokat – fotókat, grafikákat, karikatúrákat, kollázsokat, szobrokat, interneten megjeleníthető munkákat) vártak, amelyek nyilvános bemutatásával, népszerűsítésével befolyásolni lehet az embereknek, a döntéshozóknak a gazdaság szerepéről, - és közvetve - a gazdasági érdekképviseleti szervezetekről alkotott véleményét; valamint népszerűsíteni lehet a Nyugat-Magyarországi Egyetemet és hallgatóit.

A pályázat kiírói szerint a vállalkozások, a gazdasági érdekképviseleti szervezetek tapasztalatai szerint a társadalomban, az országos és helyi vezetőkben nem eléggé tudatosodott, hogy a társadalom egészét érintő kérdésekben figyelembe kell venni a gazdaság meghatározó, végső soron döntő tényező; és ebből következően a gazdasági érdekképviseleti szervezetekkel való konzultáció sokat segíthet a társadalmat érintő döntések meghozatalakor.

A pályázatra 6 egyetemi hallgató 7 pályaműve érkezett.

A beérkezett munkákat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége, Mészáros György, a NYME – Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója és Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke értékelte.

Az értékelők szerint a meghirdetett pályázati célt egyetlen pályamű sem érte el.

A pályázók közül pénzbeli elismerésben részesült Borsa Aliz Krisztina, „Nyissunk a világgazdaság felé!” pályázatával; Szedlák Nikoletta „Csavar” plasztikájával, Szabó Klára Petra, „Gazdaság triptichon” című pályázatával és Simon Péter A „XXI. század”és „20,- Ft” című pályázatával. Dicséretben részesült: Körtvési Szabina („Összefogás, Kapcsolat, Egység”) és - Krizsanovszki Máté („Egymásra épülő elemek”).

(cyberpress.hu)

Fotó: SopronTV2007. május 23., szerda 23:33


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület