CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Újabb hálózatot építenek a szocialisták

Újabb hálózatot építenek a szocialisták

- Újabb szocialista párti hálózat épül az ország egész területén közpénzen, európai közpénzek elszívására - mutatott rá Széles Sándor Máriakálnok polgármestere, a Felső-Mosoni Dunatáj Önkormányzati Társulás elnöke mai soproni sajtótájékoztatóján, amelyet Sopronban, a Hotel Szieszta előtt tartott, azon, a helyszínen, ahol tudomása szerint csaknem 150 helyi vidékfejlesztési iroda vezetőinek kiképzése zajlik.

Széles Sándor elmondta: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot írt ki Helyi Vidékfejlesztési Iroda cím elnyerésére, olyan irodákra, amelyek a 207-2013-as időszakban a vidékfejlesztésben meghatározó szerepet töltenek be, kistérségenként akár 1 milliárd forintot oszthatnak szét.

- Mára kiderült a nagyon szigorúnak tűnő pályázat valójában csak formalitás volt, valójában volt MSZP-s polgármesterek, a fiatal baloldalhoz köthető személyek, MSZP-tagok kapták meg a megbízatást. A szocialisták így építik az országos hálózatukat, amelyet adott esetben kampánycélokra is tudnak majd használni, hiszen országosan egyértelművé vált, hogy minden szakmai érvet figyelmen kívül hagytak a vidékfejlesztési programok helyi megvalósítását, illetve a pályázati pénzek felhasználását koordináló nyertes HVI-k esetében – mondta Széles Sándor.

- Demokráciában megengedhetetlen és elfogadhatatlan a szocialisták által alkalmazott kulcspozíciók kisajátítása, azért, hogy uniós pénzekre tegyék a kezüket – szögezte le a politikus.

Joggal kérdezhetik az önkormányzatok, hogy megfelelő volt-e a döntéssorozat a jelöltek kiválasztása esetében? Joggal tehető fel a kérdés, hogy a folyamatos kormányzati pénzelvonás , megszorítások mellett, az MSZP-SZDSZ –koalíciónak ezen a módon kell-e pénzt és munkát adni belső embereinek? Mert a Fidesz szerint : nem – szögezte le Széles Sándor.
(cyberpress)



2007. május 25., péntek 20:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület