CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 2., péntek, Melinda, Vivien napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

XVI. Soproni Borünnep

Ma már nemzetközi mércével mérik a soproni borokat, miként a művészeti együtteseink teljesítményét is – mondta Abdai Géza, közösségi ügyekért felelős alpolgármester a soproni Városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyen a 16. alkalommal megrendezésre kerülő Soproni Borünnepet ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.


A hétvégén kezdődő Soproni Borünnep a civil összefogás valamint a hazai települések közötti és a nemzetközi kapcsolatteremtés szép példája, amelyet Sopron önkormányzata is támogat – tette hozzá alpolgármester, aki elmondta: a Soproni Borünnepre idén 2,8 millió forintot fordít a város. Ennek része a technikai háttér, a helyszín biztosítása, és a szervezők pénzbeli támogatást is kapnak.

- Ahogy Sopron város polgárainak, úgy nekünk, városvezetőknek sem mindegy, milyen sikere lesz a három napos rendezvénynek, annak a kora nyári ünnepnek, amelyre határon túlról és Magyarország más városaiból is érkeznek résztvevők: zenészek, táncosok. Büszkén mutatjuk meg zene-, tánc és borkultúránkat, és a világra nyitottan építjük kapcsolatainkat - a XVI. Soproni Borünneppel is – mondta az alpolgármester.

A szervező, Sopron Város Fúvószenekara nevében Vörös Péter titkár beszámolt a három napos rendezvény részletes programjáról. A Fő téren 28 borosgazda 14 faházban kínálja borait, akik között idén fertőmeggyesi (Mörbisch) borászok is lesznek. A színes zenekari program során 3 külföldi vendégzenekar is bemutatkozik.

A program június 1-jén 16.30 órakor kezdődik és 22 óráig tart. Szombaton, június 2-án 14 és 22 óra között várják az érdeklődőket Sopron Fő terére a bor és a zene közös élvezetére. Vasárnap 14 órakor kezdődik és este 8 óráig tart a színes program, amelyet a Sopron Város Fúvószenekara házigazdaként zár.

(BTÉ)
2007. május 30., szerda 23:06


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület