CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Sikeres volt a XVI. Soproni Borünnep

Ma már nemzetközi mércével mérik a soproni borokat, miként a művészeti együtteseink teljesítményét is. A zene és a bor együtt jó kedvre deríti az embereket és megvidámítja a együttlétet.

A hét végi rendezvény sikerét a folyamatosan zsúfolásig megtelt Fő téri helyszín, a résztvevők magas száma, az elfogyott bor mennyisége, a remek Fő téri hangulat egyaránt tükrözte.

A rendezvényre, amelyen idén 28 borosgazda 14 faházban kínálja borait, a határon túlról és Magyarország több városából érkeznek résztvevők: zenészek, táncosok, és természetesen látogatók is.

A borünnepet a városvezetés nevében Mágel Ágost önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) nyitotta meg. Természetesen a jó kezdeményezéseket a város is magáénak érzi, ezért a Soproni Borünnepet idén 2,8 millió forinttal támogatta.

Mágel Ágost köszöntötte a gazdákat, a vendégeket, a zenészeszeket és táncosokat. Elmondta: ő maga is foglalkozik szőlőtermeléssel és borászkodással, ezért pontosan tudja és értékeli mindazt, a nehézséget, amellyel a borászoknak munkájuk során meg kell küzdeniük. Többek között a gyakori mostoha időjárási viszonyok teremtette körülmények között kell a bortermelőknek egyre jobb minőségű borokat előállítaniuk, úgy, hogy versenyképesek legyenek az ország többi bortermelő vidékével, és az EU-s borok minőségével is.

Mágel Ágost megköszönte, hogy kitartó és fáradságos munkájukkal a helyi borosgazdák a soproni borvidék jó hírnevéért dolgoznak, és annak elfogadottságát immár nemzetközi szinten is növelik.

A bor, a gasztronómia része, így együtt a muzsikával és a tánccal a kultúránk része is. Ezt a három elemet ötvözi a borünnep, úgy, hogy közben a közösséget is egybekovácsolja – mondta Mágel Ágost, aki a megnyitót követően személyesen ellátogatott minden kiállító borosgazdához.

(sopron.hu)







2007. június 04., hétfő 10:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület