CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Focinapló - 2007. Május
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 9. Az MLSZ döntése alapján – némi meglepetésre – az újpesti Szusza Ferenc stadionban játszották a Magyar Kupa ezévi döntőjét. A Kispest és a Debrecen találkozóján kb. 6.000 nézö elött 1:1 és 2:2 után sem bírt egymással a két gárda, végül büntetőrúgások után a kispesti csapat emelhette magasba a serleget, és indulhat a nemzetközi porondon.

május 16. Glasgowban játszották az UEFA-kupa döntöjét, ahol idén spanyol házidöntőt játszottak. Egy izgalmas, változatos találkozón a rendes játékidőben nem bírt egymással a Sevilla és az Espanyol (2:2), a tizenegyesek után azonban a Sevilla diadalmaskodott, ezzel megvédve a tavalyi címét. Ilyen utoljára 1986-ban történt meg, akkor a Real Madrid tudott duplázni.

május 20. Franciaországban idén is nagy fölénnyel lett bajnok az Olimpique Lyon, míg Németországban a Stuttgart lett a bajnok, meglepetés, hogy a Bayern München még a dobogóra sem tudott felférni. Angliában a Manchester United idén ismét megtörte a Chelsea utóbbi években tartó egyeduralmát.

május 23. Athénban komoly biztonsági intézkedések mellett rendezték meg a Bajnokok Ligája döntőjét. Egy erős második félidőt produkáló találkozón a jól védekező Milan visszavágott a Liverpool csapatának a korábbi legendás vereségért, most 2:1-re gyözni tudott, így négy angol gárda között sikerült diadalmaskodnia. A mérkőzés lefújása után többször is összecsaptak az angol és az olasz hívek.


május. 26. Befejezödtek a magyar elsö osztály küzdelmei is. Bajnok lett – immáron harmadszorra – a Debrecen, második az MTK, harmadik a Zalaegerszeg, ők indulhatnak még az Intertoto kupában. Kupagyöztes a Kispest, a Sopron a 10. helyet szerezte meg. A másodosztályban lépéshátrányba került a Ferencváros a Nyíregyházával szemben, így egyáltalán nem biztos a feljutásuk.

Gilicze László



2007. június 04., hétfő 15:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület