CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. június 4.
III. évfolyam 16. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




Javaslattételi lehetőség az NyDOP és KMOP akciótervekhez

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség május 25-én társadalmi egyeztetésre bocsátotta a humán szféra fejlesztését szolgáló akcióterveit. A Társadalmi Megújulás Operatív (TÁMOP) és Társadalmi Infrastruktúra Operatív (TIOP) Programokat, valamint a területi kiegyenlítődést elősegítő 7 regionális programját, így a NYME-t leginkább érintő nyugat-dunántúli és a közép-magyarországi (NyDOP, KMOP) akcióterveit. A karok és az önálló szervezeti egységek által jelzett igények alapján intézményünk az „Új Magyarország Fejlesztési Terv” kidolgozása során összeállította az oktatást-tanulást segítő, a kutatást és tudományos tevékenységet támogató, a közösségi igényeket kielégítő, értékmegőrző, közjóléti és kulturális célokat szolgáló fejlesztési igényeket, melyek nagy része bekerült a most vitára bocsátott programtervezetekbe. A részletes programtervek a http://www.nfu.gov.hu/ honlap oldalon, a „Folytatódik az akciótervek társadalmi egyeztetése” cím alatt találhatók. A témával kapcsolatos véleményeket, újabb javaslatokat június 11-ig lehet megfelelő indoklással megfogalmazni a kutatud@nyme.hu útján az NFÜ felé. Az akcióterveknek a feldolgozott vélemények alapján módosított változatai még júniusban a kormány elé kerülnek, és a kabinet dönt a dokumentumok végleges elfogadásáról.


(kt)


Nyilvános diplomavédés az AMI-ban

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete június 4-6. között, naponta 9.00-18.00 óráig tartja az építész-tervezőművész és formatervező-művész szakos hallgatók nyilvános diplomavédését az intézet kiállítótermében (Sopron, Deák tér 32.). A diplomakiállítás június 24-ig tekinthető meg, naponta 10.00-16.00-ig.
(mgy)


Levéltárosok vándorgyűlése a Nyugat-Magyarországi Egyetemen

A Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség idei vándorgyűlését június 4-6. között egyetemünkön tartja. A három napos rendezvény első délutánján, június 4-én, 14.00 órakor az "A" épület Kistanácstermében tartandó konferencia fő témái között a levéltári digitalizálás, az elektronikus iratkezelés, a Nemzeti Digitalizálási Program, valamint a hazai levéltárügy aktuális kérdései szerepelnek. A program minden érdeklődő számára nyilvános és díjtalan.


(szt)


"A Tények Értünk Beszélnek" - új pályázati kiírás

Megjelent a DEMOS Magyarország "Tények Értünk Beszélnek" című 2007-es új pályázati kiírása, melynek célja, hogy olyan kutatási eredményeket tegyen mindenki számára elérhetővé, melyek a társadalom állapotára és jellegzetességeire vonatkoznak. A pályázaton részt vehetnek természetes személyek, munkacsoportok, valamint társadalomkutatással foglalkozó jogi személyek. A pályázat részleteiről  http://palyazat.nyme.hu/index.php?id=2651 linken találhatók információk.


(kt)


Kínai kutatók a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán

Május 23-30-ig egyhetes látogatáson két kínai kutató ismerkedett a TÉT-program keretében a székesfehérvári karon folyó oktatási és kutatási munkával. A Geoinformatikai Kar és Fuzhou kutatóinak együttműködése 2004-ben kezdődött. Az ökokörnyezeti modellezés mindkét országban fontos kutatási terület, így mindkét fél részéről ígéretesnek bizonyult a tapaszalatcsere a legújabb térinformatikai és távérzékelési technológiák kölcsönös tapasztalatokon nyugvó alkalmazhatóságáról. Az eddig elért eredmények összevetése és kiértékelése mellett a további kutatások célja egy olyan alkalmazás fejlesztése, amely nyílt térinformatikai szabványokra épül, és megfelelő keretet nyújt a vadgazdálkodási és a biodiverzitás monitoring feladatok elvégzéséhez. A kínai fél a "Digital Fujian"-program keretében kialakított adatinfrastruktúrába építi be az együttműködés során tervezett modulokat.


(tsz)


Kiállítás és borbemutató az Erdészeti Múzeumban

Papp József keramikus időszakos kiállítása június 6-án, szerdán 16.00 órakor nyílik meg az Erdészeti Múzeumban (Sopron, Templom u. 4.). A tárlatot Varga Tamás igazgató ajánlja az érdeklődők figyelmébe, és június 24-ig, szerda kivételével, naponta 10.00-17.00 óráig  lehet megtekinteni. A kiállításmegnyitó programját Robert Wenczel, rusti borász borbemutatóval egybekötött előadása színesíti.
(vt)


Bajnok lett a NYME-BPK röplabdacsapata

A NYME-BPK röplabdacsapata megnyerte a Sopron Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoport Szabadidős Röplabda Szakbizottság által szervezett Alapfokú Röplabda Bajnokságot. A tavaszi félévben a BPK csapata valamennyi mérkőzésen győzedelmeskedett. Az első helyezésért járó oklevelet és kupát az alábbi összeállítású csapat érdemelte ki: Oross Anita, Horváthné Vincze Kornélia, Vidovszky Dalma, Györkös Mária, Herczeg Kata, Gombás Zsófia, Karvalics Szabina, Lampérth Tünde, Varga Gábor. Felkészítő tanáruk és edzőjük: Major Eleonóra testnevelő tanár.


(tj)


  



2007. június 04., hétfő 23:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület