CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Ünnepi Hetek  

Jubileumi Soproni Ünnepi Hetek - műfaji sokszínűség, gazdag programkínálat


Idén 50. alkalommal rendezik meg a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozatát - a programkínálatról, és a helyi turizmusra kifejtett hatásáról is szó esett a mai városházi sajtóreggelin, amelyen dr. Fodor Tamás polgármester és Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója találkozott a helyi média képviselőivel.

A jubileumi 50. Soproni Ünnepi hetek olyan kiemelt kulturális eseménysorozat, amellyel az a célunk, hogy a város nevét külföldön is ismertté tegyük" - mondta dr. Fodor Tamás polgármester, aki elmondta: az Ünnepi Hetek rendezvénye növeli a város turisztikai értékét, ezért az eseménysorozat színvonalát mindenképpen meg szeretnék tartani, és természetesen tovább fejleszteni.


A Régi Zenei Napok színvonala, nemzetközi ismertsége kiemeli Sopront a hasonló jellegű városok közül, ezt az értéket, együtt a történelmi belváros hangulatával ki kell használni abból a célból, hogy a város nemzetközi szinten még ismertebbé és elismertté váljon - hangsúlyozta a polgármester.

A jubileumi Soproni Ünnepi Hetek programkínálatát ismertetve Horváth Zoltánné elmondta: Június 15-én három napos Fő téri kavalkáddal kezdődik a SÜH.

Június 15-én 19 órakor a Fő téren az 50 éves Duna Művészegyüttes és az 50 éves Városi Fúvószenekar köszönti az 50 éves Soproni Ünnepi Heteket.

A fertőrákosi Barlangszínház, azaz a kőfejtő, a magyar „szabadtéri” színjátszás egyik legeredetibb, legvonzóbb színterének számít, amelynek hangulata, különleges atmoszférája, kitűnő akusztikája a legrangosabb játszóhelyek sorába emeli, ugyanakkor földrajzi helyzete révén egyszerre képes kiszolgálni nemcsak a magyar, de a szomszédos osztrák, szlovák, s tágabb kitekintésben még távolabbi nézőigényeket is.

Idén a közönség a legkülönbözőbb műfajokból kap ízelítőt: lesz tánc, folklór műsor, musical, operett és opera előadás. A meghívott előadók között van az Experidance társulata, a Kassai Opera, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.
Az egyre népszerűbb Nyári Színház is változatos programokat kínál, – a Petőfi téri építkezés miatt – még idén is bent a Petőfi Színházban.
A Festőteremben a 110 éves Képzőművészeti Kör – a mai Soproni Képzőművészeti Társaság – jubileumi kiállítását Sarkady Sándor költő nyitja meg, az Orsolya téri Lábasházban pedig 16. alkalommal nyílik az Érembiennálé.

A Soproni Régi Zenei Napok színvonalas és különleges hangversenyeket kínál a soproni és Sopronba látogató közönségnek. Több „minifesztivál” kerül megrendezésre az ünnepi hetek alatt. Hagyománya van már a Gyereknéptánc Fesztiválnak és a Fúvószenekari Találkozónak is, és természetesen Európa-, sőt világszerte rangja van a Régi Zenei Napoknak, amelyek alatt mesterkurzusok és színvonalas hangversenyek várják a szakmát és a zeneszerető közönséget..

- Azt szeretnénk, hogy a soproni és Sopronba látogató érdeklődők jól érezzék magukat ez alatt a három hét alatt, és megtalálják a számukra legérdekesebb előadásokat - mondta Horváth Zoltánné, aki hozzátette: a rendezvénysorozat látogatóinak száma folyamatosan növekszik.

Dr. Fodor Tamás hozzátette: A rendetvény sikeréhez, és Sopron látogatottságához mindenképpen hozzátesznek a külön színfoltot jelentő fesztiválok között a VOLT és a Liszt fesztivál, amelyek szintén nagy számú látogatót, illetve a zenei élet legjelesebbjeit vonzzák Sopronba.

A Soproni Ünnepi Hetek részletes programja.
http://www.cyberpress.sopron.hu/article.php?id=13686



2007. június 07., csütörtök 08:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület