CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 2., péntek, Melinda, Vivien napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Egyeztettek az érdekképviseletek és a hatósági szervek

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Sopron és Vidéke Ipartestület, illetve az ellenőrző hatóságok közötti egyeztetést, véleménycserét szervezte meg Sopron városa.

A városházán tartott fórumot dr. Simon István alpolgármester vezette, aki úgy vélte mindenképpen együttműködésre és párbeszédre van szükség a vállalkozói érdekképviseletek és a hatóságok között, továbbá szükség esetén arányos szankciókra, elsősorban azért, hogy a vállalkozások kellő tájékozottság birtokában az előírásoknak megfelelően jobban működjenek.


Horváth Vilmos kamarai elnök és Károlyi Gyula az Ipartestület elnöke a helyi vállalkozók nevében azt tette szóvá, hogy megítélésük szerint a hatóságok gyakran a büdzséjük bevétele céljából büntetnek, és azt kérték, hogy a hatóságok a jó szándékú, összehangolt, elsődlegesen a törvényesség és az előírások betartása céljával végrehajtott ellenőrzésekre helyezze a hangsúlyt.

A jelenlévő hatóságok elmondták: ellenőrzéseik célirányosan történnek, hatásköri és illetékességi szempontok figyelembevételével, vélt jogtalan intézkedés esetén lehetőség van a jogorvoslatra.

A vállalkozói érdekképviseleti szervezet azt is nehezményezték, hogy az amúgy is az ellehetetlenülés határán lévő, jobbára szabályosan működő és adózó családi-, ki- és középvállalkozókat sújtják olyan büntetésekkel, amelyek adott esetben aránytalanok, miközben az illegálisan működő vállalkozások kevésbé akadnak fent a hatóságok ellenőrzési rostáján.

A jelenlévők, többek között a tűzoltóság, az ÁNTSZ, a vízvédelmi felügyelet, a fogyasztóvédelmi felügyelet képviselői a maguk részéről arról is szóltak, hogy esetenkéntként a vállalkozók tájékozottsága nem megfelelő, aminek következtében az ellenőrzésekhez való viszonyulásuk sem az.

A megfelelő tájékoztatásban az érdekképviseleti szervezetek, maguk a hatóságok mellett az önkormányzat is segítségére is szükség van, egyeztek meg a felek a fórumon, amelyet minden résztvevő hasznosnak ítélt meg.
(cyberpress.hu)2007. jĂşnius 16., szombat 14:06


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület