CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Összefogás Napja: Először ült tárgyalóasztalhoz a megye minden városának vezetője és a megyei közgyűlés elnöke

A jövőbeli közös fellépésük alapjainak meghatározása és a hatékony együttes érdekérvényesítés érdekében fogtak össze a Győr és Sopron megyei jogú városok, továbbá Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Csorna, Jánossomorja, Tét, Fertőd, Pannonhalma, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, akik a megye elsődleges területfejlesztési, infrastrukturális, gazdasági, egészségügyi, oktatási, kulturális és ifjúsági ügyei-, továbbá a térség egészének komplex fejlődése és fejlesztése érdekében megállapodást írtak alá Győrött.


Sopron várost az eseményen dr. Fodor Tamás képviselte, aki a győri városházán történt aláírást követően, Sopronban sajtótájékoztatón számolt be az eseményről.

Sopron polgármestere elmondta: az elkövetkező 2007-2013-as időszakban a közös érdekérvényesítés céljával összefogásra van szükség, ami Sopronnak, mind a megye második legnagyobb városának alapvető érdeke, különösen a pályázatok tekintetében. A ROP által finanszírozott projektek nem túl nagy volumenűek, ezért az ésszerűség érvényesítésének a folyamatos egyeztetésen keresztül úgy kell megvalósulnia, hogy minden együttműködő félnek a javát szolgálja – fejtette ki Sopron polgármestere.

Az Összefogás Napját, amely a maga nemében az országban egyedülálló – Szakács Imre megyei elnök és Borkai Zsolt, Győr polgármestere kezdeményezték, az együttműködő felek, pártállástól függetlenül támogatták.

Szakács Imre elmondta, hogy az aláírók közös elhatározása és törekvése az, hogy a megállapodásban foglaltakat a jövőben „élővé” tegyék, tartalommal töltsék meg. Bár a dokumentumot a megye városainak polgármesterei írták alá, de ők -, mint kistérségi vezetők - nem csak saját településüket, hanem a kistérségekhez tartozó lakosságot is képviselik. „Így a megye egészének, minden lakosának érdekeit szolgálja a most aláírásra került együttműködés”.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt örömét fejezte ki és egyben meg is köszönte vezető-társainak, hogy javaslatát az első megkeresésre támogatták és most aláírásukkal is megpecsételték.

(cyberpress.hu)



2007. jĂşnius 16., szombat 14:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület