CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Szándéknyilatkozatot írtak alá a soproni és a burgenlandi vízművek együttműködéséről

A határon átnyúló vízellátás fejlesztése a régióban a célja annak a szándéknyilatkozatnak, amelyet Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű ZRt. , továbbá az Észak-Burgenlandi és Közép-Burgenlandi Vízművek írtak alá a Hotel Fagus festői környezetet biztosító víziszínpadán.


Az együttműködő a határon átnyúló vízellátás fejlesztése érdekében már elkészíttették a „Határon átnyúló vízellátás fejlesztés a Pannon-Fertő régióban” tanulmánytervet, amely 99 millió euroba került. A felek közös szándéka, hogy az Ausztria–Magyarország Európai Területi Együttműködési Program 2007-2013 keretében közösen pályázzanak.
A projekt célja: a három vízellátó rendszer összekapcsolásával a régióbeli vízellátás biztonságának javítása, valamint megfelelő mennyiségű és kiváló minőségű ivóvíz biztosítása a fogyasztók részére.
Az ausztriai és magyarországi beruházásokat az együttműködő felek önállóan végzik és finanszírozzák, de a projekt sikeres megvalósítása érdekében folyamatosan egyeztetnek áll a megállapodásban.
Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester egy nagyszerű idea megvalósításának első lépésének nevezte a szándéknyilatkozat létrejöttét, és példaértékűnek nevezte az együttműködést, amely az EU minden alapelvét megvalósítja, a lokális indíttatást, a szubszidiaritás elvének érvényesülését és a régiók közötti kooperációt egy olyan világban, amelyben csaknem 3 milliárd ember nem jut megfelelő ivóvízhez.

Nikolaus Berlakovich burgenlandi tartományi tanácsos az eseményt történelmi jelentőségűnek tekintette, és elmondta a gazdaság fejlődésére, a turizmus fellendülésére is pozitív hatással lesz az együttműködés. Kiemelte: alternatív energiák hasznosítását is lehetővé kell tenni a projekttel kapcsolatos megoldások érdekében.
Az eseményen jelen volt Korompay András, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.
(cyberpress)



2007. jĂşnius 16., szombat 14:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület