CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Finanszírozási szerződést írt alá Országos Egészségbiztosítási Pénztár és Sopron Önkormányzata
48 millió forint az ágyszámváltozásokból következő struktúraátalakítás elősegítésére

Az Erzsébet-kórház részére 48 millió forintot nyert az önkormányzat az egészségügyi minisztérium pályázatán. Az összegből felfekvés megelőzésére szolgáló matracokat, ultrahang- és EKG-készüléket, defibrillátort vásárol az intézmény.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és Sopron önkormányzata finanszírozási szerződést írt alá a soproni városházán, melynek kapcsán az Erzsébet-kórházban 48 millió forintos beruházásra nyílik lehetőség.



Az igényelt és elnyert 48 millió forintból felfekvésmegelőző ágymatracokat, ultrahang- és EKG-készülékeket, defibrillátort, illetve a terheléses EKG-vizsgálathoz szükséges eszközöket szerzünk be – mondta el dr. Baranyai Tibor, a kórház főigazgató főorvosa. A rehabilitációs tevékenység nem csak a társadalom által támasztott igény miatt fontos, hanem azért is, mert az aktív ellátást követően csak egy magas színvonalú, jól szervezett és irányított rehabilitáció biztosítja a lakosság egészségi állapotának javítását.

A szerződést Fodor Tamás polgármester és Istántsuly Dezső, a megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatója írta alá.

Összességében 7,2 milliárd forint állt rendelkezésre struktúraátalakításra, az igények ennél magasabbak voltak, mintegy 15 milliárdot tettek ki – mondta el az egészségbiztosítási pénztár igazgatója. A kórház a teljes igényelt összeget elnyerte, amire országos szinten nincs példa. A szívszanatórium 10,8 millió forintot nyert a pályázaton.

Dr. Fodor Tamás polgármester az aláírást követően elmondta: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a soproni Erzsébet kórház fenntartójaként pályázatot nyújtott be az Egészségügyi Minisztériumhoz a szakellátási normatíva felosztásáról szóló közigazgatási határozatokból adódó, a fekvőbeteg ellátó egészségügyi szolgáltatóknál megvalósuló intézményátalakítások költségeinek támogatására. Az önkormányzat a nehéz körülmények ellenére is mindent megtesz az Erzsébet kórház támogatása érdekében, a szívszanatórium sikeres pályázatának pedig szintén örül - tette hozzá Sopron polgármestere.
(sopron.hu)



2007. jĂşnius 20., szerda 14:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület