CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Németek és horvátok ünnepeltek a hét végén

Rangos rendezvénynek számítanak a Soproni Ünnepi Hetek ideje alatt megrendezett nemzetiségi fesztiválok, nevezetesen a Német Kultúra Hete és a Horvát Napok.
A hét végén megtartott német és horvát nemzetiségi fesztivál, amelyek során Sopron Fő tere újból benépesült. A muzsika, a tánc, az énekszó, a finom borok melletti jó hangulatban, ünneppé változott a hét vége: az összetartozás, az egymásra figyelés ünnepévé.


A XII. Német Kultúra Hete és az V. Horvát Napok indításakor a Fő téren Rádonyi László frakcióvezető mondott köszöntőt, aki hangsúlyozta fontos a jövő nemzedékek számára átadni a hagyományokat, az anyanyelvet a kultúrát. A nemzetiségek kultúrája, hagyománya gazdagítja a közösséget, sajátosságainak megismerése segítik egymás jobb megértését, egyben az önbecsülést, egymás elfogadását, egymás értékeire való figyelést - fejtette ki köszöntőjében Rádonyi László.


A XII. Német Kultúra Hetének megnyitóján 560 énekes énekelte egyszerre a magyar himnuszt, majd a magyarországi németek himnuszát, ott, ahol egy nappal később a magyar himnusz már a horvátok tamburahangjának kíséretében csendült fel.

A két napos eseménysorozaton, amely a Múzeumok Éjszakája és a Kékfrankos Éjszakája rendezvénysorozathoz is kapcsolódott számos kulturális élményben volt része a Fő térre látogató, népes közönségnek. A nemzetiségek bemutatkozásának alkalmával könyvbemutató, konferencia, és templomi szertartáson való szolgálat tette teljessé a programkínálatot, amely egyértelműen a közösség egymásrafigyelését szolgálta.













2007. jĂşnius 26., kedd 21:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület