CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 27., vasárnap, Virgil napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopronnak négy pályázata szerepel az ágazati programokban

Sopron pályázik
A város négy kiemelt projektjét regisztrálták az ágazati projektek között

ANyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén született fejlesztési támogatásairól született döntéséről szóló SZDSZ-sajtónyilatkozat több pontját is cáfolta dr. Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.


A polgármester bemutatta Sopron regisztrált pályázatait

Kóczán Zoltán nyilatkozata több hamis állítást tartalmaz – mondta a polgármester, amellyel a helyi szabaddemokrata képviselő Sopronnak árt.

Hamis az állítás, hogy Sopron semmilyen pályázatot nem nyújtott be – fogalmazott dr. Fodor Tamás, aki érthetetlenül áll az előtt, hogy a soproni közgyűlés tagjaként Kóczán megfeledkezett arról a 4 darab kiemelt projektről, amelyek a 2007-2013 akciótervben, szerepelnek. Ezek a kiemelt projektek nem a regionális, hanem az ágazati programokban szerepelnek.

A négy regisztrált fejlesztési tervről, amelyet a sajtótájékoztatón be is mutatott a polgármester – a hulladékprogram, a Kőszegi úti aluljáró, az osztrák-magyar vízellátó rendszer, valamint az Ikva mederrendezése és záportározók – július 25-én döntenek a kormányzati szervek.

A képviselőnek az az állítása is némi korrekcióra szorul, hogy Fertőd kapta volna a 3,6 milliárdos támogatást, ugyanis azt a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága nyerte el, továbbá azzal ellentétben, ahogyan a sajtóban megjelent, Kóczán Zoltán nem tagja a fejlesztési tanácsnak – mutatott rá Sopron polgármestere.

Sopron készíti az elkövetkezendő kiírásokra szánt pályázatait, így a mai közgyűlésen nyújtják be a Tűztorony felújítása és a belváros rekonstrukciójának anyagát. A fejlesztési tanács elé pedig azért nem kerültek be új programok, mert olyanokat az előző városvezetés nem készített elő – mondta dr. Fodor Tamás, aki dr. Simon István alpolgármesterrel együtt a közelmúltban közvetlen uniós forrásokról tárgyalt Brüsszelben.
(sopron.hu)2007. június 28., csütörtök 08:21


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület