CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ünnepelt a A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete a Határőrség Napát és Szent László napját ünepelte a Soproni Határrendészeti Kirendeltségen.

207.06.29.

Az ünnepség fúvószenekari bemutatóval kezdődött, majd a volt soproni Határőr Kerület hősi halottak emlékművénél koszorúzási ünnepséggel folytatódott.
Az eseményen került sor a soproni Határőr Egyesület és a burgenlandi tásegyesület közötti együttműködési szerződés aláírására.


Cseri József határőr ezredes, a Győri Határőr Igazgatóság igazgatója a határőr egyesület hagyományőrző munkájának jelentőségét méltatta, aki elmondta: a szervezet hazaszeretetre, bajtársiasságra, a katona-, rendőr, határőr hősök és hagyományok tiszteletére nevel.


Kovács János, nyugállományú határőr alezredes, az egyesület elnöke beszámolt az egyesület elmúlt évének tevékenységéről és a jövőbeni terveket is ismertette, amelyek között szerepelt az osztrák társegyesülettel aláírt megállapodásban foglaltak szerinti programok szervezése.


Dr. Simon István alpolgármester emlékezetett arra, hogy Szent László példája azokat a több, mint ezer éves magyar katonai hagyományokat idézi, amelyek az elődök vitézségét, hazaszeretetét, elkötelezettségét, bajtársiasságát állítják például a mának, és amely hagyománynak a folytatói a mai határőrök, az országot védők és az egyesület tagjai. Ennek az ezer éves hagyománynak a jegyében neveltek nagyszerű katona-fiatalokat, akik az ország védelmét tartották a legfontosabb feladatuknak.2007. július 01., vasárnap 10:30


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület