CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kibővítette a GYSEV Zrt. és a rendőrség az együttműködést
A Szombathely-Szentgotthárd vonalra is vigyáznak a rendőrök

Kibővítette együttműködési megállapodását a GYSEV Zrt. és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A módosítására azért volt szükség, mert a Szombathely-Szentgotthárd szakasz átvételével újabb Vas megyei vonal került a GYSEV Zrt. kezelésébe.

A közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények megelőzése, felderítése, a közlekedésbiztonság javítása, valamint a korszerű vasúti személy- és áruszállítás megköveteli, hogy a GYSEV Zrt. valamint a rendőrkapitányságok között kiemelt együttműködés kötessék.

A magyar-osztrák vasúttársaság ezért már korábban együttműködési megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A kontraktusnak köszönhetően sikerült jelentősen visszaszorítani a Győr-Sopron, valamint a Sopron - Szombathely vonalakon a kábellopások számát, több színesfém-tolvajt pedig tetten értek a rendőrök. A fokozott rendőri jelenlét miatt biztonságosabbá váltak a vasúti átjárók és csökkent a teherkocsi dézsmálások száma. A két rendőr-főkapitányság és a GYSEV Zrt. szakemberei között pedig korrekt és kiváló munkakapcsolat alakult ki, amelynek pozitív hozadékaként például jelentősen sikerült lerövidíteni a baleseti helyszínelések idejét meggyorsítva ezzel a közlekedés újraindítását egy-egy baleset után.


A Szombathely-Szentgotthárd vonalszakasz átvételével elengedhetetlenné vált, hogy a vasúttársaság a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal a már évek óta fennálló megállapodását megújítsa, így gondoskodva a vonalszakasz és az azon folyó közlekedés biztonságáról. Az ünnepélyes aláírásra június 22-én került sor a Hotel Sopronban, az együttműködésről szóló dokumentumot a Vas megyei főkapitány, Dr. Orbán Péter rendőr altábornagy, és Dr. Székely Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgató írta alá. A kooperációnak köszönhetően fokozottá válik a rendőri jelenlét a GYSEV Zrt. Szombathely-Szentgotthárd vonalán, a vasúti átjárókban, illetve az állomásokon és a megállóhelyeken.

A Vas Megyei és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságok, valamint a GYSEV Zrt. közötti együttműködés még biztonságosabbá teszi a régióban a vasúti közlekedést, valamint a GYSEV Zrt. vonatait, állomásait, megállóhelyeit.
S.D.



2007. július 01., vasárnap 12:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület