CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Kránitznak most minden lehetősége megvan a lobbira

Dr. Simon István alpolgármester július 2-án tartott sajtótájékoztatóján reagált arra, hogy Kránitz László (MSZP) felajánlotta jó szándékú segítségét Sopron ügyében, azokon a területeken, amelyek a kormányhoz kötődnek, nevezetesen a soproni fejlesztési projektek kormányzati támogatásának kijárását, kilobbizását.

Dr. Simon István emlékeztetett: ,,Kránitz eddig jó szándékúan és együttműködve megszavazta a parlamentben azokat a megszorító intézkedéseket, amelyekkel minden egyes magyar átlagos család zsebéből havi 20 ezer forintot vett ki a kormány, a Gyurcsány-csomag formájában.



- Jószándékúan megszavazta azokat a törvényeket, amelyekkel az egészségügyet szétverték. Megszavazta a vizitdíjat, az ápolási díjat, a patika liberalizációt, több ezer orvos és egészségügyi dolgozó földönfutóvá tételét. Továbbá megszavazta a megemelt áram- és gázdíjat, a pedagógusok óraszám emelését, több ezer pedagógus elbocsátását.

- Korábbi ciklusban jószándékúan, pénzért adott politikai tanácsokat a soproni városvezetésnek, mely csúfosan leszerepelt – fogalmazott az alpolgármester.

Dr. Simon István arra is emlékeztetett, hogy lényegében 12 milliárd forint önkormányzati adóssághoz ,,segítette hozzá” az úgynevezett ,,kormányzati lobbival” Sopront.

- A vásárlási utalványos történetből is látszott a segíteni akarás. A legutóbbi választások azt mutatták, hogy a soproniaknak elegük volt az ilyen jószándékú segítségből – mondta dr. Simon István..

Ugyanakkor kijelentette: a politikusok nem kérdőjelezik meg a jószándékát és a segíteni akarását a fejlesztési pályázatok ügyében, amelyekben jelenleg ,,a kormány térfelén van a labda, mert Sopron beadta a projektjeit.”

- Ha valóban tud és akar segíteni, akkor Kránitz Lászlónak most megvan a lehetősége arra; de természetesen nem a sajtóban való üzengetéssel, hanem sokkal inkább a kormánynál.

A miniszterelnöknél kifejtett lobbitevékenysége sokat segítene a soproni szocialisták megítélésén is. Jó lenne, ha a vasúti felüljáró, a hulladék- fejlesztés, a belvárosi rehabilitáció megkapná a pozitív kormánydöntést.

- Ehhez nem kell a soproni Fidesz, de ha akarja, akkor szívesen mi is ott leszünk azon a sajtón, ahol a miniszterelnökkel együtt most júliusban bejelentik a soproni projektek támogatását. Ez lenne a segítség, a többi csak politikai handabandázás – fogalmazott dr. Simon István alpolgármester.



2007. július 02., hétfő 21:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület