CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Sopron jó hírét vitték az óceánon túlra

Izlandon, Rejkyavik városban rendezték meg a 41. Nemzetközi Gyermekjátékokat. A rendezvényen 37 ország 64 városa között Sopron 24 fős küldöttséggel vett részt.
Sopron városa 1996-ban volt a játékok rendezője, és 1988 óta tagja a Gyermekjátékok Szövetségének.

A nemzetközi sportverseny, amelyen a részvételi feltételek egyike, hogy az adott város szervezést vállaljon, állandó résztvevője Magyarországról Szombathely és Sopron.


- Az alapsportágak között az atlétika és az úszás szerepel – mondta el Abdai Géza alpolgármester - , a továbbiakban a rendező városon múlik, hogy még milyen sportágakban kíván versenyzési lehetőséget adni.

Általában atlétika, tollaslabda, úszás, női labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, röplabda, tenisz szerepel a palettán. A soproni sportolók – az 1992-95 között született fiatalok - atlétikában, dzsúdóban, női labdarúgásban és tollaslabdában neveztek be a versenybe.


Dzsúdóban egy harmadik és egy ötödik helyezést értünk el, a leány labdarúgásban negyedik helyen végeztek a soproni lányok, de nem is az eredmény számít – teszi hozzá az alpolgármester, hanem egyrészt az, hogy ezekkel a nemzetközi megjelenésekkel jutalmazni lehet azokat, akik eddig valamely sportágban már elértek eredményeket, de nem kerülhettek reflektorfénybe. Másrészt az összetartozás érzését is erősíthetjük a közösségi programokon való részvétellel, és a sportolók további önbizalmat is nyerhetnek a nemzetközi mezőnnyel való megmérettetésben, és fontos az is, hogy Sopron hírnevét viszik fiataljaink a világba. Az csak természetes, hogy a jó teljesítményre ugyanúgy, mint a versenyben való tisztességes helytállásra, és egyáltalán a megmérettetés vállalására mindig is büszkék lehetünk.


Rákóczi József, a polgármesteri hivatal sportfelügyelője elmondta: a részvételi költségek egyharmadát az önkormányzat teremti elő, egyharmadát a szülő fizeti, egyharmadát pedig a sportegyesület.

(BTÉ)



2007. július 09., hétfő 16:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület