CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

„Családbarát önkormányzat" - díjat kapott Sopron

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének „Családbarát önkormányzat" címét idén hat településnek ítélték oda, köztük Sopron is a díjazottak között van.

Sopron a helyi tömegközlekedésben ad jelentős kedvezményt a kisgyermekeket nevelő családoknak – az országos elismerést, többek között ezért kapta a város.
Ugyanis, amint az köztudott, a soproni képviselő-testület döntése szerint, ahol háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelnek, ott az egyik szülő vagy törvényes képviselő ingyen utazhat a helyi autóbuszokon

Dr. Simon István soproni alpolgármester az díjátadó ünnepséget követően hosszasan sorolta, milyen támogatásokban részesítik a helyi családokat – túl a közlekedési kedvezményeken. Eközben lényeges gondolatot fogalmazott meg: a települések – legyen szó városról vagy faluról – jövőjének záloga a közösségekben és a családokban rejlik, ha őket nem segítik, elveszhetnek. Idevágó jelszava is van persze az egyesületnek: a nagycsalád nem probléma, hanem megoldás. Ezt a most kitüntetett településeknek nem kell magyarázni.


A népesedés világnapján Sopron mellett még öt településnek ítélték oda a „Családbarát önkormányzat" címet. Ezek között három megyei van: Sopron mellett Fertőszéplak és Tápszentmiklós (a Csongrád megyei Mártéllyal) az iskolamentő akcióért kapott elismerést; Szolnok ugyancsak a helyi tömegközlekedésben ad jelentős kedvezményt a kisgyermekeket nevelő családoknak, továbbá Zalaegerszeg a megyeszékhelyen bevezetett szociális csomagért szerepelt a kitüntetettek között.


A kitüntetésről
A „Családbarát önkormányzat" címet három éve alapította a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Eddig mindig csak két kitüntetettje volt a címnek, idén azonban 20 éves az egyesület, így a díjazottak számát is emelték. Változás az is az elmúlt évekhez képest, hogy nem a helyi egyesületek ajánlása kellett a nevezéshez, hanem a NOE elnöksége maga válogatott a sajtóhírekből és kezdeményezésekből – s így nevezte meg a győzteseket.




2007. július 12., csütörtök 07:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület