CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Sporttal a sérültek integrációjáért – Abdai Géza alpolgármester a városházán köszöntötte a túra résztvevőit

Abdai Géza alpolgármester a soproni városházán elismeréssel szólt a kerékpártúrázók teljesítményéről, és a nemes célú segítőszándékról. Elmondta: A városvezetés fontosnak tartja hogy segítse és támogassa azt a munkát, amelynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a magukat egészségesnek tartó és a fogyatékkal élőket. A cél a sérült embertársainkkal kapcsolatos társadalmi előítéletek megszüntetése, a társadalmi el- és befogadás megteremtése, a társadalmi integrációt gyakorlati megvalósítása, akkor, amikor a szociális ágazatnak a fogyatékkal élőkkel foglalkozó területét is elvonásokkal sújtja a jelenlegi kormányzat fogalmazott Abdai Géza. Kifejtette: A sport, mint közösségi tevékenység az egyik legmegfelelőbb eszköz az integráció segítésére. A kezdeményezés ráirányította a figyelmet a civil szervezetekben rejlő tartalékokra is, amelyeknek a társadalom gondjainak megoldásában való szerepvállalását a soproni önkormányzat továbbra is támogatja – tette hozzá az alpolgármester.


A túráról Kovács Gergely ötletgazda szervező számolt be a sajtónak.

Elmondta: sikerrel járt a 8 fiatal elhatározása, hogy Magyarországot körbekerékpározva hívják fel a közfigyelmet a fogyatékkal élő emberek értékeire, illetve a Sopronban Működő Magyar Integrált Színházért Egyesület tevékenységére, amely társulatában példáját adja annak, ahogyan együtt tud dolgozni értelmi fogyatékos, diák, színész és segítő a közös siker érdekében..

A kerékpározók mindegyike – köztük a két hölgytagja is – végigkerékpározta a távot, ami külön is elismerésre méltó teljesítmény.

9 nap alatt 1540 kilométert kerekeztek, amely idő alatt rengeteg emberrel találkoztak, olyanokkal, akik ugyan fogyatékkal élők, de éppen olyan értékesek, mint bármelyik tagja a társadalomnak.

A kerékpártúra során az útvonalon érintett otthonokban, intézményekben nagy örömmel fogadták a fiatalokat. Voltak, akik a teljesítményt értékelték, és voltak, akik az eszmét, de mindenképpen sikernek számít az, hogy amerre az útjuk vitt, mindenhol a figyelem az értelmi fogyatékos embertársainkra irányulhatott, az ő meglévő képességeikre, amelyeket a Komédiás Magyar Integrált Színházért Egyesület tevékenységével előadásival segített megmutatni, kibontakoztatni – mondta el Kovács Gergely.


A kerékpározók támogatóiknak megköszönték a segítséget, akik révén háromszázezer forint adományt gyűjtöttek össze az Egyesület tevékenységének a támogatására. A vállalkozó kedvű, és nem mindennapi teljesítményt, egyben emberségről is követendő példát nyújtó fiatalok: Hegyi Eszter, Miklós Ágnes, Eszter, Garay György, Lukácsi György, Hőfer András, Nándorhegyi Szabolcs, Mikó András, Kovács Gergely.

Képek a túrázók érkezéséről a soproni Fő téren







BTÉ




2007. július 12., csütörtök 10:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület