CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

EFOTT-olunk
EFOTT 2007
2007. július 25., szerda

Elkezdődött az idei, immár a 32. EFOTT Fesztivál. A helyszín Debrecen, Vekeri-tó...

Nulladik nap

A szervezésen látszik, hogy minden évben más-más helyszínen és más rendezői gárdával kerül megrendezésre ez az ifjúsági fesztivál. Idén a szokásos hiányosságok mellé nekünk kicsit zavaró volt, hogy az első nap estéjén is még sok helyen láthattunk teherautókat, a helyszíneket építő munkásokat, pedig a hivatalos honlap szerint már hétfőn minden készen állt.

Autóval közelítettük meg az EFOTT helyszínét: van egy hatalmas parkoló, fizetős, de ha délután négy óra előtt jössz be, akkor ingyenes. A főbejárat a parkoló (és a fesztivál) másik felén van, így nekünk át kellett mennünk a rendezvény egész területén, ahhoz, hogy felvehessük a sajtójegyünket.
A biztonsági őrök megint "kitettek" magukért, látszólag mindeféle logika nélkül vettek el különböző tárgyakat embrektől: parfüm, öv stb., de a vízipisztolyt be lehet hozni. :)

A sátorhelyek hamar megteltek, aki később érkezett és nem foglaltak neki a barátai helyet, az a fizetős kempingbe került, ami 2000 Ft/fő a hétre.
Sátorállítás és a szakadó eső után elindultunk felfedezni a helyszínt: a sajtó sátort 3-4 ember megkérdezése után se sikerült megtalálni, majd kiderült, hogy azért, mert gyakorlatilag nincs is. A Vodafone Internet sátorban 2 gép áll a média rendelkezésére.

Nulladik nap lévén csak egy színpad üzemelt, itt a két legismertebb fellépő a Pál utcai fiúk és a Lovasi András nevével fémjelzett Kiscsillag volt.

Első nap

Reggeli zuhany. Az Ifjúsági tábor tusolói előtt hatalmas a sor, benn pedig még zuhanyfüggönyök sincsenek, ezért átsétálunk a szomszédos kempingbe, a sor itt is megvan, de legalább kicsit jobbak a körülmények.
A reggeli kávé után felkerekedünk, hogy meghallgassuk a kötetlen beszélgetést a HÖOK sátorban Aáry Tamás Lajossal, az Oktatási Jogok Biztosával. A műsorfüzetben a kezdésnek megjelölt 11 órakor a sátorban csak néhány grafológus ücsürgött, de lényegében még fél 1kor is csak lézengtek a fesztiválozók. Később kiderült, hogy már egy ideje ott ül köztünk a a politikus úr, de erről senki nem szólt senkinek, így tudtunkkal összesen egy (!!) ember beszélgetett vele.


Ez volt a "Sajtó" sátor - újságokon kivül más infót nem leltünk itt


Fesztiválozók kerülgetik a teherautót - még az első nap végén is épültek a helyszínek

A délutánt a Vekeri-tón lévő kis sziget felfedezésvel töltöttük, megnéztük a civil falut, vízipipáztunk a BME sátorban, figyeltük, ahogy tovább építik a maradék helyszíneket.
16:30-kor a Nagyszínpad műsorát a Black out nyitotta volna, de még 17:30-kor se volt sehol senki, az emberek csak üldögéltek és vártak. Később itt lépett fel a Zorall, Zanzibár, Ossian és a Belga is.


Hangulatkép a Liget mozi elől - a háttérben a színpadon Kertész Bence zongorista

A Liget mozi színpadán Kertész Bence zongorista játszott, bár műsorát meg kellett szakítani, mert a fesztivál egész területére egy húsz perces áramszünet felhője borult. Ezen a helyszínen később filmeket vetítettek: az Amellie csodálatos élete c. francia-német film után magyar filmeket mutattak be.

A Café színpad műsorába pár órás csúszás került, így a sokak által várt Heaven Street Seven és az utána következő Neo is több, mint két órával később kezdődött.

Dub székházban kellemes kis chill-out zenére lehetett pihenni, a Pepsi sátorban Dévényi Tibi bácsi retro discojára bulizni, de a d'n'b stílus kedvelői is megtalálták a helyüket: a Red Bull sátor melletti homokos területen rophatták hajnalig a táncot.

Valcs

Fotó: Tóth Bálint



2007. július 26., csütörtök 12:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület