CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

ElFOgyoTT az idő
EFOTT 2007
2007. július 28., szombat

Véget ért az idei, a sorban a 32. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója Debrecen közelében, a Vekeri-tó mellett. Szeméthegyek, elhagyott sátrak, törülközők, sapkák, rövidnadrágok... Ennyi maradt az idei EFOTT fesztivál területén.

Az utolsó nap

Látszott, hogy hétvége van és mindenki az utolsó energiáit is a bulizásra fordítja. A fesztivál egész területét ellepték a szórakozni vágyók, az éjszakai eső hűsítő hatása pedig nagyon jól jött.
A "Három a magyar igazság!" mondást követve a Dumaszínház képviseletében az EFOTT-on harmadikként fellépő Badár Sándor műsorát hallgattuk meg elsőként a szombati napon a Café sátorban. Lehet, hogy én voltam fáradt, de valahogy nem jött át az egész. A humorista egy órán keresztül beszélt, de nagyobb poénja csupán pár akadt. Írjuk ezt a hőség számlájára, mert eddig csak csupa jót hallottam a művész úrról.
A jól bevált módszerünk szerint a stand up comedy után kiültünk a Nagyszínpad elé, ahol éppen AB/CD koncert ment. Fülsüketítően bántó zenéjük miatt inkább egy csendesebb helyre vonultunk, ahonnan tökéletes kilátás nyílt a Nagyszínpadra és nem volt annyira hangos. A 17:30-tól a Magna Cum Laude lágyabb dallamai homlokegyenest más irányzatot mutattak, mint az előttük fellépő zenekar. Ez a zavaró stílusirány-váltás a Nagyszínpadon nem egyedi eset volt, szerencsére az este héttől zenélő Ganxsta Zolee és a Kartel már nem rítt ki annyira a sorból. Megállapítottuk, hogy Ganxsta "Döglégy" Zoliék számai kicsit populárisabbak lettek, talán nyitottak egy szélesebb közönség felé.

Az idei fesztivál legnagyobb nézőszámát a Tankcsapda koncert mondhatja magáénak: nemcsak a színpad előtti füves részen, hanem még a HÖOK sátor és az EFOTT csárda területén is álltak az emberek. Felhangzottak az ismert slágerek és mindenki tombolt még egy utolsót, hiszen ezzel a Nagyszínpad programja véget ért.

A Colorstar, majd a Korai Öröm koncertre a Café sátorban került sor, ám nekünk kicsit chill-outosra sikerültek, ezért nem maradtunk benn végig. Jó volt a zene, csak mi nem voltunk hozzá elég frissek.
Kis pihenő után egy kedves barátom tanácsára visszatértem a Café színpadhoz, hogy megnézzem SKC-t. Még kezdő vagyok az elektronikus zenében, de ezt mindenkinek csak ajánlani tudom! Olyan fergeteges zenét csinált a srác, hogy a másfél órát szünet nélkül végigtáncoltam. Aztán nem volt megállás, mert jött Klute és hasonlóan pörgős bulit kevert a sátrat megtöltő közönség nagy örömére. Hihetetlen szuper volt!
A buli közben megpróbáltam vízhez jutni, de a pultban már üdítő sem volt, viszont egyszercsak megjelent egy elsősegélyes srác, aki vizet osztott a megszomjazott bulizóknak. Köszönet neki érte ezúton is!
Mivel a térdem ereje véges, három órányi pörgés után elindultam egy utolsó körútra: a kisebb helyszíneken még folytak a bulik, a nagyobb színpadokat azonban már elkezdték lebontani. Mindenhol üres poharak, sörösdobozok, egyszóval szemét minden mennyiségben. Miközben sokan már táskákkal felpakolva igyekeztek a kijárat fele, mi aludtunk még egy utolsót.


Utolsó este így nézett ki a HÖOK sátor pultja


Ideiglenes hulladék-újrahasznosítás - avagy építsünk tornyot söröskorsóból


Szedelőzködnek a fesztiválozók, csak a szemét marad...


Kivágtuk magunkat - avagy hogyan jussunk ki a fesztivál területéről, ha lezárták a parkolóhoz vezető utat

Miután az éjszakai eső után sáros sátrakat elpakoltuk, érkezett a hír, hogy a parkoló felé vezető utat lezárták, így aki a kocsijához szeretett volna eljutni, kénytelen volt igencsak sokat gyalogolni, ami nem túl kellemes dolog nagy csomagokkal. A biztonsági őr (!!) javasolta, hogy nyomjuk le nyugodtan a kerítést, most már úgysem érdekel senkit... A szögesdrót-kérdést egy drótvágóval hamar megoldottuk, így viszonylag egyszerűen mászhattunk ki, ám számomra továbbra is rejtély, hogy erre miért volt szükség és miért nem találtak a szervezők valami más megoldást. Mindenesetre az EFOTT leghasznosabb tárgya címet ezzel a drótvágó átvette a sarokreszelőtől, amivel roppant hatékonyan lehet eltávolítani a koszt a talpról.

Már Pesten voltunk, amikor hallottam a rádióban, hogy 56 ezren buliztak a 32. EFOTT-on, ezzel az eddig fennálló legnagyobb nézőszám megdőlt.

Valcs

Fotó: Tóth Bálint



2007. július 29., vasárnap 23:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület