CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Csók- és sárrekord
Sziget Fesztivál 2007
2007. augusztus 12., vasárnap

A Sziget ötödik napján megdöntöttük az eddig sárrekordot. S megpróbáltuk a csókrekordot is.

Nem akarjuk elhanyagolni az olvasóinkat, de a szombati napot egy kis pihenéssel töltöttük a Balaton partján egy borhéten (ilyenkor nyáron nagyon sok borjellegű rendezvény van arrafele), de vasárnap már – túl néhány pohárnyi finom balatoni boron -, már arra vágytunk, hogy sört igyunk a Sziget fesztiválon. Hiába, kell egy kis felfrissülés, az egy hetes folyamatos Szigetelés nagyon fárasztó lehet. De így szerencsénk volt, mert kimaradtunk a hétvégi hatalmas esőzésből, amely a nagyszínpad előtti teret hatalmas pocsolyává változtatta. Mire mi kiérkeztünk vasárnap délután, arra már nagyon sok homokot leszórtak, valamint különböző szippantós kocsikkal próbálták a vizet eltávolítani – több-kevesebb sikerrel. Este kilenckor, az ír Sinéad O’Connor koncertje után egy Guiness-rekordkísérletbe fogunk bele az egyik bulvárlap szervezésében. A Nagyszínpad előtt több mint 14 ezer embernek kellene legalább tíz másodpercig csókolózni.


Bemelegítés


Csókolózó emberek ezrei

Barátnőmmel már csütörtök este regisztráltunk az eseményre, akkor az 1400-as sorszámot kaptuk meg. Körülöttünk sok-sok ember áll, aztán egy visszaszámlálás, majd tíz másodpercnyi csend. Aztán tapsolás, állítólag megdöntöttük a rekordot, amit korábban a Fülöp-szigeteken állítottak fel. Egy kicsit szkeptikus vagyok, már csak két dolog miatt is: ez az újság szervezett már egy csókrekord-kísérletet néhány hónapja, és akkor is a Fülöp-szigetek vitte a rekordot. Másrészt senki nem ellenőrizte, hogy tényleg annyi ember van-e ott, ahány regisztrált a rekordkísérletre. Tehát, ha precízen akarunk fogalmazni, akkor több mint 14 ezer ember jelentkezett erre a rekordkísérletre – és senki de senki sem tudja, hány volt jelen. Bár készültek videofelvételek, de gondolom nem arról akarják majd összeszámolni a résztvevőket.


Ma estére... Isten egy DJ ("For tonight... god is a DJ")

Az angol Faithless viszont hamarosan kezd, az Insomnia számukat játsszák el először. Majd kicsivel később jön a God is a DJ, hogy a koncert végére teljesen eggyé váljunk a zenekarral, miközben a We come one című számuk szól. A Faithless eddig négyszer járt a Szigeten, mindig hatalmas közönséget vonzott, ez idén sincs másképp – mindenfele emberek állnak, hatalmas tömegben botorkálunk egy beütös churros süti miatt. A koncert végén körbenézünk a Nagyszínpad előtt, hátha találunk valami értékeset. Balázs összekuporgat 203 Ft-ot, mi csak egyszer még fehér volt de most már tiszta mocsok fekete típusú baseball-sapkákra bukkanunk. Meg rengeteg elhagyott papucsra.


Koncertre mentünk, nyitás este 11-kor - felirat egy bolt ajtaján


Sáros lábon élnek

Bacsárdi László

Fotó: Jambrich Melinda



2007. augusztus 13., hétfő 14:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület