CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Lecsós hálózsák
Sziget Fesztivál 2007
2007. augusztus 13., hétfő

Nem kell megijedni, nem ettük le magunkat, vagyis csak egy kicsit mustárral és karamellel, de azt is már korábban. A mai napon engedtünk a külvilág csábításának, és sétáltunk.

A Sziget programja Pesti Est különszámában olvasható, a 144 oldalasra rúgó újság pedig a programok és leírások mellett hirdetéseket is tartalmaz. Az egyiken 1 kg-os, mini méretűre összecsomagolható hálózsákot kínáltak az eredeti ár 37%-áért. Ebbe az üzletbe tartunk éppen, és csodák csodájára még van is belőle egy csomó, rögtön veszünk vagy kettőt. Szemezünk még egy kicsit a szintén akciós rollerral (ezzel lenne a legkönnyebb bejárni a munkába), de végül egy mozifilm mellett döntünk. Mármint a bolt mellett lévő moziban. A film kezdete után néhány perccel kapunk is rá jegyet. "Kébszemésesbevagykibenbedikbe?" – kérdezi a jegyárus, én meg azt mondom, hogy "Ja". Barátnőm utólag mondja, hogy azt kérdezte, kétszemélyesbe kérem-e jegyet. Ez egy ilyen nap. Ha még nem látták, nézzék meg a Ratatoiuile című filmet, a név egy francia padlizsános étel neve, a film pedig egy animációs film és egy szakácskodni vágyó patkány kalandjait mutatja be Párizsban. A magyar címe mindennek L’ecso.

Ha ezt nem is, minden más ételt lehet kapni a szigeten, pláne magyaros ételeket, mint a Tökipompos. Ettek már hagyományos magyar kemencében sült kenyérlángost? A Szigeten 600 Ft-ért lehet kapni ezt a csemegét, amely – legalábbis a leírása szerint – nagyanyáink idejében a kenyérsütés "melléktermékeként" keletkezett. Innánk mellé koktélt, de nincs az egyik helyen, így marad más, mondjuk... sör... de nem, mert már a csapból is az folyik, inkább a whiskey-kóla (listaáron 920 Ft-ért).

Közben igénybe vesszük a Sziget információs sátrát, és megpróbálunk a talált tárgyak osztályán utánajárni a vasárnap este elhagyott fehér pulcsinak. De nem találtak, sem fehéret, sem koszosat.


Csináld magad!


Köhög és pöfög, hú de kafa...

Koncertileg a Zanzibár bűvöl el minket a legjobban, a zenekar slágerének igaza van: "Ugyanaz vagyok". Nem sokat változtak, és évek óta mindig megöltik azt a színpadot, ahol fellépnek. Bár ahogyan már korábban említettem, miközben ugyanazon a színpadon lépnek fel, évről-évre változik a sátor neve, az aktuális szponzortól függően. A Nagyszínpadon az amerikai Tool játszik, de nem annyira meggyőző. Helyette inkább kulturálódunk, és a világzenein belehallgatunk a francia Sergent Garcia-ba, majd a színház- és táncsátor szabadtéri színpadán átéljük: „A flamenco nem csupán ének, zene és mozgás, hanem bátorság, hogy nyitott szívvel fogadjuk azt, amit az élet elénk hoz.” A spanyol Eva Yerbabuena Ballet Flamenco előadását nézzük, a táncművész Európában jól ismert, és számos díjat nyert már koreográfiáival.


Jegyeket, bérleteket... és ingyen sört a barátságos BKV-villamosra!

Az esti HÉV-vel már gyakorlottan megyünk vissza a szállásra, és sikerül visszaérnünk, mielőtt a közműszolgáltató kikapcsolná a melegvizet. Apropó, hazaút. Látszik, hogy most (is) későn jövünk haza, ugyanis éjfél előtt egy kicsivel sok ember lepi el a bejárat környékét. No nem azért, hogy taxikat ajánljanak, hanem a hazamenő napijegyesekről könyörgik le a lejárt napijegyet, hogy bemenjenek vele a Szigetre. Olló, ragasztó, cellux és máris eltűnnek a szigeti forgatagban.

Bacsárdi László

Fotó: Jambrich Melinda



2007. augusztus 14., kedd 13:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület