CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Tovább bővül a soproni csatornázásban érintett területek listája

Ma délután ünnepélyes keretek között aláírták a kivitelezési szerződést a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program részeként megvalósuló Ispa Plusz programon belül a közeljövőben induló csatornázási munkákra. Az ISPA Plusz program újabb soproni utcákban teszi lehetővé a csatornarendszer kialakítását, bővítését. A ma aláírt szerződés nettó összege 1.231.706 € ; a kivitelezés határideje 2008. április 30.

Havas András alpolgármester a szerződés aláírását megelőzően emlékeztetett a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program előzményeire. Elmondta: 1997-ben az akkori KHVM támogatásával elkészült a szennyvíztisztító telep fejlesztésének első megvalósíthatósági tanulmánya.


Tóth István János a Délviép területi igazgatója, és Havas András alpolgármester

- Ezt követően több évig tartó részletes elemző és tervező munkát követően elkészültek a szennyvíztisztító telep és a csatornahálózat fejlesztéseinek tervei, majd a tervekre alapozva az ISPA pályázati dokumentáció. Először a magyar kormány támogatását kellett megszerezni, majd 2001 őszén Brüsszelben az EU is kedvezően döntött a beruházás támogatásáról. Ezen pozitív döntések elérésében jelentős szerepe volt Szájer Józsefnek, a térség akkori országgyűlési, jelenleg EU parlamenti képviselőjének.

- Ezt követően került sor a tenderdokumentációk elkészíttetésére és elfogadtatására, majd a kivitelezési és a szolgáltatási versenytárgyalások sikeres lefolytatására – mondta Havas András.


- A csatornahálózatok kivitelezése 2004-ben, a szennyvíztisztító telep kivitelezés 2005-ben kezdődött meg, jelenleg az utolsó csatorna szakaszok kivitelezése és a szennyvíztisztító telep próbaüzeme folyik.

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program területei a hivatalosan ma kezdődő munkálatokkal hat új szakasszal egészülnek ki: bővül a Híd utcai csatorna kapacitása, megtörténik egy műszakilag fontos bújtató átépítése az 1-0-0-s főgyűjtőn (a Győri úton az Ikva patak alatt), valamint megoldódik a Szent Mihály utcának és környékének-, a Mikes Kelemen utcának-, az Uszoda utcának-, és a Paur Iván utcának a csapadékvíz-elvezetése.
(sopron.hu)



2007. augusztus 23., csütörtök 19:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület