CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Utolsó útjára kísérték Alois Schwarz, volt kismartoni polgármestert

Alois Schwarz, okleveles mérnök, Kismarton (Eisenstadt) volt polgármestere (1990-2002) augusztus 25.-n életének 75. évében betegség után elhunyt. Alois Schwarz Sopronnal szoros kapcsolatokat ápolt.



Dr. Fodor Tamás, a Kismarton többi testvérvárosának nevében megjelentekkel együtt búcsúzott a volt polgármestertől.

- Mindannyian, akik mindig szeretettel és tisztelettel gondoltunk Sopronban Alois Schwarz polgármesterre vagy barátra, őszinte megdöbbenéssel és fájó hiányérzettel vettük tudomásul, hogy a Teremtő magához szólította Őt; Sopronban is jól ismert alakja nem fog már többé feltűnni városunk utcáin.
Szívesen jött Sopronba és nagyon sokat tett azért, hogy Sopron és Kismarton, a Nyugat- Pannon Régiónak eme két jelentős városa minél közelebb kerülhessen egymáshoz és hogy ezek a kötelékek ne csak a múltat jelentsék, hanem a jövőben is meghatározzák a két város kapcsolatát. Meghatározó szerepe volt Alois Schwarznak hogy a 80-as évek végén induló ún. Dreistädte-Freundschaft 2002-re a két város partnervárosi szerződésében csúcsosodhatott ki.
„Mi sem természetesebb –mondta-, hogy Kismarton és Sopron jó szomszédként közösen képzelje el a térség jövőjét és együtt használják fel közös előnyeiket lakosságaink javára.”
Ötletgazdája és első rendezője volt annak a később évről évre ismétlődő rendezvénynek, amely a térség osztrák és magyar polgármestereit fogta össze a tapasztalatok kicserélésének és a személyes kapcsolatok kiszélesítésének érdekében; az Ő szolgálati ideje alatt hagyományossá váltak Kismarton és Sopron közös rendezvényei, különböző intézményeinek, pl. a Tűzoltóságnak a kapcsolatai.

Alois Schwarz polgármester Kismarton és Sopron kapcsolatainak fáradhatatlan és eredményes épitéséért 2000-ben megkapta a „Sopronért” díjat, amire nagyon büszke volt. Jóleső érzéssel láttuk m is örömét, amikor nyugdíjba vonulásakor megkapta szeretett városa, Kismarton díszpolgári címét. Akkor nem gondoltunk arra, hogy alig több, mint öt év után szembe kell néznünk a megváltozhatatlannal, hogy nincs többé.

A soproniak nem fogják elfelejteni Alois Schwarz-ot, hanem szeretettel fogják emlékét megőrizni. Isten, aki mindannyiunk sorsának ura, adjon neki áldott pihenést – mondta búcsúztató beszédében dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere.
(cyberpress)



2007. szeptember 01., szombat 12:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület