CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

1992-2007 jubileumot ünnepeltek a soproni határőrök

A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete másfél évtizeddel ezelőtt, 1992 szeptemberében tartotta alakuló ülését. Erre az évfordulóra ünnepi megemlékezést szervezett az egyesület a Soproni Határőrizeti Kirendeltségen.
Az eseményen
Kovács János elnök felelevenítette az alakulás körülményeit, szólt az egyesület céljairól, és az elmúlt 15 évről, amely alatt a bajtársi szellem, az egymás segítése, a közös programok kovácsolták össze a közösséget.

Az eseményen Sopron város képviseletében részt vett dr. Simon István alpolgármester.


Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Firtl Mátyás alelnök díszoklevéllel köszöntötte a jubiláló szervezetet és egyúttal egy megyezászlót – a megyei önkormányzat ajándékát - is átadták a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete tagjainak.

Cseri József ezredes, megyei határőrparancsnok beszélt arról, hogy a határok megszűnése következtében a volt hatáőröket tömörítő szervezetnek még inkább feladata lesz a hagyományok ápolása.


Firtl Mátyás ünnepi köszöntőjében a közösség, az összetartozás erejét hangsúlyozta.
- A 15 éves jubileum éppen a közösség tagjainak mindennapi munkája, egymásra figyelése, közös céljai, rendezvényei, küzdelmei, öröme, együvé-tartozása mindennapjai által válhatott ünneppé - mondta az alelnök.
- A megyezászló egyrészt évezredesnél régebbi hagyományt és értéket közvetít: a valamikori vármegyék erejét, maradandó történelmi értékeit, másrészt a jelenben üzeni: a megye figyel településeire, annak közösségeire, fontosnak tartja az értékeket. Fontosnak tartja a legkisebb közösségeket is: azt ami közös, és, azt is, ami egyedi, de mindenképpen összetartozik, és mind kiegészíti egymást.


- Örömmel és tisztelettel hoztuk el közösen a megyezászlót, hogy védőszentjükhöz, aki a krónikás szerint ,,hírneves és fönséges volt'', mivel ,,Magyarországot meggyarapította'' Önöknek is azt kívánjam, hogy Szent László példájának nyomán az elkövetkezendőkben Magyarország gyarapodását szolgálják - mondta ünnepi köszöntőjében Firtl Mátyás.

BTÉ



2007. szeptember 21., péntek 22:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület