CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Dr. Fodor Tamás: Támogatjuk a lakáshoz jutást

November 5-étől lehet pályázni 26 felújításra szoruló önkormányzati lakásra. Eddig több, mint harmincan jelezték pályázati szándékukat és az érdeklődők között van, aki több lakásra is szeretne pályázatot benyújtani.


A soproni önkormányzat felmérte azoknak a lakásoknak a műszaki állapotát, amelyek elfogadható mértékű felújítással lakhatóvá tehetők – mondta el dr. Fodor Tamás mai soproni sajtótájékoztatóján.

Az 1 szobás 26 négyzetméteres komfort nélküli lakástól, egészen a 3 szobás 114 négyzetméteres összkomfortos lakásig található ingatlan a listán.

A felújítás bekerülési költsége fél millió és hárommillió forint között van, mely összeggel a pályázónak igazoltan rendelkeznie kell. A felújítást követően 10 évre bérleti jogot kap a pályázat nyertese, ez idő alatt a mindenkori lakbér 50 %-át kell csak fizetniük. (A meghirdetett lakások bérleti díja teljes összeggel 4.500 forinttól 34.000 forintig terjed.)

A felújítási munkákat a megállapodásban rögzített műszaki paraméterekkel és minőségben kell elvégezni, de ez történhet baráti, családi összefogással. A felújítási munkák elvégzésére kitűzött határidő 1 év, melynek leteltével történik meg az ellenőrzéssel egybekötött átvétel. A felújításra adott 1 év nem számít bele a 10 éves bérleti jogviszonyba.

2007. november 23-áig lehet pályázni; a kiírt lakások a meghirdetett időpontokban megtekinthetők. A pályázati kiírás átvehető a Humánszolgáltatási Osztály - Szociális Csoport irodáján ügyfélfogadási időben. A pályázatok letölthetők a www.sopron.hu weboldalról is.

A polgármester hozzátette: a lakáshoz jutásnak ez egy új konstrukcióját jelenti, amelynek részletei a tapasztalatok alapján a későbbiekben még akár változtathatók is lesznek, a lakásra váró soproni igénylők érdekében.
(sopron.hu)



2007. november 08., csütörtök 00:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület