CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

KDNP: „Adjuk vissza a vasárnapot az embereknek!”

Firtl Mátyás: A vasárnapok és a pihenőnapok a családi és társas élet, a kikapcsolódás, a feltöltődés alkalmai kellene hogy legyenek.

A szabad vasárnapért országos kampányhoz csatlakozva tartott családi napot a soproni Kereszténydemokrata Néppárt szervezete

A Wrenkh Ede Közösségi Házban szabadidős program, társasjáték, sütemény, üdítő várta a családokat.

A családi napon részt vett Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP), aki az esemény alkalmával tartott sajtótájékoztatón elmondta: ma Európában egyetlenegy országban sem dolgoznak annyian vasárnaponként, mint hazánkban, akkor, amikor Magyarország a legrosszabb egészségügyi statisztikákat mutató országok között van.


Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, dr. Németh István elnök és Osváth András önkormányzati képviselő a családi napon

A vasárnapok és a pihenőnapok a családi és társas élet, a kikapcsolódás, a feltöltődés alkalmai kellene hogy legyenek. A vasárnapi pihenőnap az európai társadalmaknak komoly értéket képviselő történelmi, szociális vívmánya, amelynek ráadásul környezetvédelmi hatása is van.

Firtl Mátyás kifejtette: a vasárnapi munka alkotmányos jogokat is érint: a pihenéshez, a szabadidőhöz és a rendszeres fizetett szabadsághoz való alkotmányos jogot, a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való alkotmányos jogot, valamint a szabad vallásgyakorlás alkotmányos jogát is, ezért a KDNP frakciója ebben a kérdésben az Alkotmánybírósághoz is fordult. A KDNP azt szeretné elérni az egész társadalom érdekében, hogy a vasárnap ismét valódi általános pihenőnap legyen, és csak azoknak kelljen vasárnap is dolgozniuk, akiknek munkáját ténylegesen alapvető társadalmi szükséglet teszi nélkülözhetetlenné.


- A családi nap éppen arra példa, hogy együtt, közösségben hogyan lehet jó kedvvel, pihenéssel tölteni a vasárnapot – mondta Dr. Németh István a KDNP helyi elnöke.

Firtl Mátyás hozzátette: A KDNP kezdeményezi, hogy a kereskedelmi törvényeknek a boltok vasárnapi nyitvatartását szabályozó rendelkezéseit módosítsák, hiszen – a közhiedelemmel ellentétben – szintén a statisztika szerint, hazánkban vasárnap a heti kereskedelmi forgalom mindössze négy százalékát bonyolítják az üzletek.
BTÉ



2007. november 11., vasárnap 22:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület