CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ó, jöjj el, áldott karácsony!

Az őszinteség tartást és erőt ad a gondolatoknak. Nyilván akkor, ha a gondolatok igazak és nemesek. Az őszinteség az igazságra, a bátorságra a szeretetre épít, abban a hitben, hogy a nyilvánvaló kimondására szükség van.


Wéber Iréna és Novák Antal

A karácsonyi versek és dalok mind igazak, és miután az életnek a földre költözéséről szólnak ezért nemesek és a szeretetről szólnak.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) karácsonyi verseket és dalokat közreadó CD-jét ez az őszinte hangvétel, egyszerűségében nemes előadásmód jellemzi, és – ha kissé profánul is hangzik – slágergyanús felvételeket tartalmaz.

Aki pedig meghallgatja az Ó, jöjj el, áldott karácsony! zenés-verses összeállítást, az már arra is hajlani fog, hogy beismerje: jó lenne, ha a világ olyanná válhatna, amelyben a Berzseny Líceum felvételeinek nagy része tényleg slágerré válhatna…


Wallon-Hárs Viktor és Wéber Iréna

Ugyan Bors Anikó, Fodor Hanna, Hargitai Gábor, Méhes Csaba, Novák Antal, Róth Márton, Tompa Ádám, Tölli Balázs, Wallon-Hárs Viktor, Wéber Iréna pedig ezzel a kiadvánnyal nem sztárrá akart válni, de a örömhír közvetítővé vált. Úgy, hogy együtt minden kívánsággal, jókívánsággal, hittel és ünnepvárással, a fénysugárral az ablakban a fény kiteljesedésének elkövetkező pillanatát is magában hordozza az együtt és közösen énekelhető dalok gyűjteménye.


Tölli Balázs

A fény kiteljesedésének bizonyosságára vezetgeti a hallgatót a 16 dal és vers. Manapság pedig, bizonyosságra jutni – bármely kérdésben – felbecsülhetetlen érték.
Így hát a Líceum fennállása 450. évében kiadott CD is az…

Ünnepet ülni, átélni ennek a bizonyosságnak a birtokában lehet és érdemes, szívet-lelket felemelő dalokkal; különös így karácsonykor, de az év minden napján.


Sarkady Sándor

***

Ó, jöjj el, áldott karácsony! – Karácsonyi versek és dalok a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum egykori és jelenlegi atnárainak és diákjainak előadásában. Kiadja a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum az iskola fennállása 450. évfordulója alkalmából. A dalokat átdolgozta és hangszerelte Novák Antal. Műfordítások: Sarkady Sándor.

A CD kapható a Berzsenyi Líceumban és az adventi hétvégeken a Fő téri vásárban.

B. Tóth Éva
Fotó: Tóth Zsombor





2007. december 15., szombat 16:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület