CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Idén a keretösszeg nőtt, és annak további növelésének lehetőségét is vizsgálja az önkormányzat.

Sopron városa fontosnak tartja a szociális alapú fűtéstámogatás biztosítását is

Minden szociálisan rászoruló soproni igénybe veheti a szociális alapú fűtéstámogatást, az energiahordozótól függetlenül. Az önkormányzat 2007-ben megduplázta a fűtéstámogatásra rendelkezésre álló költségkeretet, amelyen felül minden szociálisan rászorult kérvényezőt támogatott. Idén a keretösszeg nőtt, és annak további növelésének lehetőségét is vizsgálja az önkormányzat.

- A kormányzat évek óta rossz energiapolitikát folytat, melynek következtében az elszabaduló energiaárak közvetlenül a fogyasztókat terhelik. Az önkormányzat még 2006-ban döntött a fűtéstámogatási rendszer elindításáról, melyet minden szociálisan rászoruló soproni igénybe vehet függetlenül attól, hogy milyen energiahordozóval fűti a lakását – tájékoztatott Abdai Géza alpolgármester a soproni Városházán.


Érzékelve a folyamatosan romló szociális helyzetet, a soproni önkormányzat 2007-ben előbb megduplázta a fűtéstámogatásra rendelkezésre álló költségkeretet, majd - mivel ez a megnövelt összeg is kevésnek bizonyult-, a tervezett 38 millió forintos összeghatárt tovább emelte. Így minden szociálisan rászorult kérvényezőt támogattunk. A közel 1500 igénylőnek több mint 46 millió forintos fűtéstámogatást nyújtottunk mondta el Abdai Géza.

- 2008-ban – a most elfogadott 70 millió forinton túl-, szintén nagy hangsúlyt fektetünk a szociális alapú fűtéstámogatás biztosítására is, ezért vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a költségvetésben tovább tudjuk-e emelni a keretösszeget – tette hozzá az alpolgármester.

- Tesszük mindezt azért, mert a kormányzat nincs tekintettel az emberekre. Az MSZP-SZDSZ koalíció évek óta folyamatosan növeli a családok anyagi terheit és tovább mélyíti a szociális válságot - fogalmazott az alpolgármester.

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése januári rendkívüli ülésén – amint azt már hírül adtuk – mintegy 70 millió forintos költségátvállalásról döntött, így havi szinten 1.300 forinttal segíti a távfűtéses lakásban élőket.

(sopron.hu)



2008. január 09., szerda 20:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület