CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Továbbra is lesz első osztályú foci Sopronban

FC SOPRON NEM, SOPRON-REAC IGEN!
Továbbra is lesz első osztályú foci Sopronban

Nagy érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatót tartott Budapesten dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza sportért felelős alpolgármester és Kutasi Róbert, a REAC labdarúgócsapatának ügyvezetője. Az első mondatok után kiderült: továbbra is lesz Sopronnak első osztályú labdarúgócsapata, melyet ugyan nem FC Sopronnak fognak hívni, hanem Sopron-REAC néven kezdi meg, pontosabban folytatja a tavaszi pontvadászatot. A sajtótájékoztatón elhangzottakból az is kiderült, mindkét fél hosszú távra tervez, de a részletek kidolgozása még folyamatban van.

Két kényszerhelyzetben lévő labdarúgóklub talált egymásra, hisz a REAC-nak azért kell elköltöznie Rákospalotáról, mert az MLSZ rendelkezése szerint ez év január 1-től csak olyan stadionban játszható első osztályú labdarúgó mérkőzés, amelyben van villanyvilágítás. Erre a szövetség kétszer, összesen két és féléves haladékot adott a rákospalotai együttesnek, de a Budai II László-stadionban a világítást azóta sem építették ki. A Sopron FC pedig vélhetően nem tudja folytatni a bajnokságot, hisz túl azon, hogy pontelvonással sújtották, valamint kizárták az átigazolásból, néhány napon belül jogerőre emelkedhet licencének megvonása is.

Szinte lehetetlen, hogy változás álljon be az ügyben, hiszen nincs pénz a csapatot működtető gazdasági társaság számláján, ráadásul az APEH részéről inkasszó van érvényben, azaz minden pénz, ami a számlára kerül, azonnal az adóhatósághoz vándorol, amíg ki nem egyenlítődik a cég tartozása, márpedig az önkormányzat mindenképpen szeretett volna élvonalbeli csapatot a városban – mondotta Abdai Géza alpolgármester.

A sajtótájékoztatón elmondottakból az is kiderült, hogy továbbra is Aczél Zoltán irányítja a szakmai munkát, és a csapat sárga-kékben játszik majd. A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy az együttes csütörtökig Rákospalotán készül, majd pénteken Sopronba utazik, ahol tréningezik még, majd szombaton megvívja soros bajnoki mérkőzését. A fentiekhez Kutasi Róbert még azt is hozzátette: mindenképpen szeretnének soproni labdarúgót szerezni a téli átigazolási időszakban, hogy a soproni szurkolók még inkább sajátjuknak érezzék a gárdát.

Dr. Fodor Tamás polgármester arról számolt be, hogy a megállapodás akkor tekinthető véglegesnek, ha az önkormányzat közgyűlése, illetve az MLSZ is jóváhagyja a szerződést. Előbbire a jövő hét elején kerülhet sor, utóbbival kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy Kisteleki István szóban támogatásáról biztosította.


A sajtótájékoztatón elhangzott egy talán nem meglepő érzelmi momentum is: a rákospalotai együttes és Sopron között szoros érzelmi kötődés alakult ki Simon Tibor halála után, hiszen a korábbi labdarúgó és edző éppen a REAC-tól került Sopronba, sőt a két csapat együtt is gyászolta őt.

Abdai Géza alpolgármester az utánpótlás kérdésében is megnyugtató választ adott: nem marad gazda nélkül a közel négyszáz gyerek, az önkormányzat továbbra is támogatja a szakmai munkát, sőt a REAC-cal való házasság leginkább az ő érdekeiket szolgálja, hisz továbbra is van előttük perspektíva, nyitott a lehetőség, hogy soproni színekben lehessenek első osztályú labdarúgók.

(pluzsik)



2008. január 23., szerda 21:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület