CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ülésezett a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

2008. január 31-i ülésén a NyDRFT tagokat delegált a Nyugat-dunántúli Operatív Program Bíráló Bizottságaiba. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretein belül egyre több pályázati felhívás jelenik meg, és hamarosan sor kerül az első szerződéskötésekre is. A pályázatok elfogadásához szükséges egy bíráló bizottság felállítása, amely – többek között – a közreműködő szervezet (ebben az esetben a Regionális Fejlesztési Ügynökség), az irányító hatóság (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség), a Regionális Fejlesztési Tanács tagjaiból áll.


A Nyugat-dunántúli régió 2007. évi turisztikai eredményekről és a 2008-as turisztikai pályázati lehetőségekről is tanácskozott. Budapest után a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság rendelkezik 2008-ban a legmagasabb pályázati forrással. A Regionális Idegenforgalmi Bizottság 2008-ban 160 millió forintos pályázati kerettel gazdálkodik. Három témakörben terveznek pályázatot hirdetni: turisztikai termékfejlesztés (várhatóan tavasz végén, nyár elején), rendezvények (várhatóan február elején), marketingtevékenység (várhatóan február elején).


A nyugat-dunántúli régió mind a kereskedelmi, mind a magánszálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák szerint a második legmagasabb piaci részesedéssel rendelkezik a magyarországi régiók között, míg a turisztikai régió (a Balaton parti települések másik turisztikai régióhoz tartoznak) tekintetében a harmadik helyen áll. A 2007-es évben tovább nőtt a szállodai férőhelyek száma, és folytatódott az arányeltolódás a magasabb kategóriájú egységek javára. Jó eredmény, hogy az országos forgalom 19 százaléka bonyolódott a Nyugat-Dunántúlon a vendégéjszakák tekintetében. Az elmúlt években mind a régióba érkező belföldi vendégek száma, mind az ott eltöltött vendégéjszakák száma emelkedett, de az átlagos tartózkodási idő némi csökkenést mutat. A 2007-es esztendő nagy változást nem hozott a régió turizmusában; a Németországból érkező vendégek számának csökkenése megállt, és tovább növekedett a Csehországból érkező vendégek száma hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Molnár Csaba elnök, továbbá Walter Dezső (RIB) és Horváth Jácint tartott.
(cyberpress)



2008. január 31., csütörtök 20:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület