CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

,,Jövőt épít" az új Nyugat-magyarországi Egyetem
Alapítási ünnepségét tartottak

A Nyugat-magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése révén 2008. január 1-jével megalakult új Nyugat-magyarországi Egyetem alapítási ünnepségét tartották Sopronban az egyetem Közgazdaságtudományi Kara aulájában, Sopronban.

A jelenlévők között a magyarországi egyetemek társrektorai és vezetői, a történelmi egyházak képviselői, országgyűlési képviselők, megyei közgyűlés vezetői is részt vettek az ünnepségen. Sopront Dr. Fodor Tamás, a Nyugat-magyarországi Egyetem székhelyéül szolgáló város polgármestere képviselte, Győrt Borkai Zsolt polgármester, továbbá Szombathely, Mosonmagyaróvár polgármesterei és Székesfehérvár alpolgármestere is részt vett az ünnepségen.

Dr. Faragó Sándor rektor a ,,legtisztább szándékú házassághoz” hasonlította az egyesülést, amely a jövőben arról szól, hogy hogyan lesznek közösen eredményesek az egyesült intézmények, amelyek immár az új Nyugat-magyarországi Egyetemként 5 városban, 10 karral húszezer hallgatóval, 1650 fős dolgozói létszámmal, a 6. legnagyobbként működhetnek. Az eredményes munkához infrastrukturálisan minden adott – mondta a rektor.

A Nyugat-magyarországi Egyetem új jelmondata: ,,jövőt építünk.”, a jövő pedig minőségi szinten kell hogy eredményes legyen – mondta dr. Faragó Sándor rektor.
Hiller István oktatás és kulturális miniszter beszédében azt hangsúlyozta, hogy az oktatásban a mennyiség helyére a minőség, a kvalitás lépett.

Az új intézményt köszöntötte dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere, Szombathely, Mosonmagyaróvár polgármesterei, és mindazoknak a megyei közgyűléseknek elnökei, illetve jelen lévő alelnöke, amely megyék területén az egyetem működik.

Dr. Fodor Tamás a város nevében örömét fejezte ki, hogy a selmeci hagyományokat továbbörökítő és megtartó rangos egyetem az egyesülésével Sopron is gyarapodik. Sopron város támogatásáról biztosította az intézményt, amelynek a város a tőle telhető minden segítséget megad, ahhoz, hogy a jövőbeli együttműködés az itt lakók hasznára, Sopron iskolavárosi rangjának öregbítésére szolgáljon.

Az egyetem rektora az ünnepségen átadta a vezetői kinevezéseket. A Nyugat-magyarországi Egyetem új zászlaját a történelmi egyházak nevében dr. Pápai Lajos római katolikus megyés püspök áldotta meg.








cyberpress.hu




2008. február 02., szombat 09:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület