CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Regionális gazdasági évnyitót tartottak a kereskedelmi és iparkamarák

A reformok mögött nincs társadalmi konszenzus, sem szakmai megalapozottság

A Nyugat-Dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamaráinak Szövetsége Regionális Gazdasági Évnyitót tartott a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar aulájában. Az eseményen átadták a Nyugat-Dunántúli Regionális Minőségi Díjakat is.

A régió rangos cégei képviselőinek jelenlétében a rendezvényt Horváth Vilmos, a Nyugat-Dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamarái Szövetségének leköszönő elnöke köszöntötte, amelyet követően dr. Fodor Tamás polgármester a város nevében elmondta: a város jó kapcsolatokat ápol a kamarával, egyben nagyra értékeli mindazok munkáját, amelyet az érdekvédelmi szervezet, illetve annak tagjai szakterületükön végeznek. A város tudatában van annak, hogy a gazdaság szereplőinek mostoha és nehéz körülmények között kell teljesíteniük, eredményt elérniük. – fejtette ki Sopron polgármestere. Az eseményen jelen volt Havas András alpolgármester is.



Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke A nemzetközi gazdasági konjunktúra bemutatását követően a hazai duális politika és duális gazdaság helyzetét bemutatva kijelentette: az országban jelenleg ,,reformbarkácsolás zajlik”. A reformokra szükség van. A kérdés, hogy ezek mögött van-e társadalmi támogatottság és szakmai megalapozottság. Közmegegyezés hiányában a jó kezdeményezések is elvéreznek, miközben a régiókon belüli különbségek fölerősödnek, akárcsak a régión belüli kistérségek közötti különbségek is.



A programok hatásfoka kétséges, de ,,ha a lényegét össze akarom foglalni, akkor a miniszterelnök urat kell idéznem, aki az öszödi beszédében egyetlen-egy szóba sűrítve megragadta a jelenlegi gazdaságpolitika lényegét, és az eredményességét is …” – fogalmazott Parragh László, aki 2000-től a mai napig tartó folyamatok makrogazdasági adatait, és azoknak a gazdasági életre alkalmazható értelmezését ismertette részletesen.


Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Növekedés és inflációs kilátások a magyar gazdaságban című előadását követően a Regionális Minőségi Díj projekt értékelését Csiszár István, a Nyugat-Dunántúli Regionális Minőségi Díj Koordinációs Bizottságának vezetője tette meg.






2008. február 05., kedd 00:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület