CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Elfogadták a 2008. évi költségvetést

Huszonnyolc napirendi pontot tárgyaltak a februári közgyűlésen.

Huszonnyolc napirendi pontot tárgyalt Sopron képviselőtestülete februári ülésén. A legtöbb kérdést, hozzászólást és egyben vitát kiváltó napirendi pont a 2008. évi költségvetés tárgyalása volt, amelyet végül is 17 igen, 8 nem, 1 tartózkodás mellett,öt órán keresztül tartó vita után fogadott el a képviselőtestület.

A csökkenő állami normatív támogatás és növekvő infláció mellett, azaz a feladatok ellátásához képest alacsony finanszírozás, továbbá a megszorítások nagyban nehezítik az önkormányzatok költségvetésének megalkotását, amit Havas András alpolgármesternek a vitát megelőzően, a makrogazdaság aktuális feltételrendszeréről tartott előadása is szemléltetett.

A Határon átnyúló vízellátás-fejlesztés a Pannon – Fertő régióban című pályázat benyújtásáról is döntött a testület, amely napirendi pontnál a kismartoni partnerek is jelen voltak a teremben, akik közül Gerhard Zapfe cégvezető, az Észak Burgenland Vízmű részéről örömét fejezte ki az együttműködést és a döntést illetően.

A soproni képviselők elfogadták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok üzleti terveit és titkos szavazással, egyhangúlag döntöttek arról, hogy a soproni Erzsébet kórházat továbbra is dr. Baranyai László főigazgató főorvos vezesse.


A közgyűlés döntött egy Soproni Városfejlesztési és Városrehabilitációs Zrt. létrehozásáról, amely tulajdonképpen az önkormányzat szervezeti eszköze komplex városfejlesztési elképzelései megvalósítására, olyan munkák elvégzésére, amelyet egy hivatali rendszer nem tud véghezvinni.

A továbbiakban a az önkormányzati vagyonrendeletet is elfogadták, amelynek alapvető célja, hogy az önkormányzat jól gazdálkodjon a vagyonával.

(sopron.hu)



2008. február 28., csütörtök 22:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület