CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 19., kedd, József, Bánk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Megyei Területfejlesztési Klub

A Megyei Területfejlesztési Klub következő rendezvényét 2008. március 6-án, csütörtökön 10.00 órától tartja Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor g. u. 17.).
A résztvevőket Firtl Mátyás, Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszönti, majd tájékoztató hangzik el a közúthálózat fejlesztéséről Győr-Moson-Sopron megyében, kiemelten a Közút Operatív Programra /KÖZOP/ (Előadó: Rékasi Győző, irodavezető, Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., Közutak Projektiroda, Győr).
A Szociális Törvény módosulásairól Zentai László, a Fidesz-KDNP Népjóléti Kabinet titkára, volt kormányzati főtisztviselő tart előadást.
Ezt követően a falugondnoki hálózat aktuális kérdései cím alatt a 9/2008-as FVM rendeletről hangzik el tájékoztatás, konkrétan az új támogatási rendszerről Kozma Judit, területi koordinátor
(Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete) előadásában.
A területfejlesztési klub negyedik előadásának témája: Tájékoztató a 2008. évi Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Pályázatokról; előadó: Almássy László, Nyugat –dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság szakmai titkára.

A Megyei Területfejlesztési Klubot a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2001-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a megyében egy valóban élő, kommunikatív, aktív területfejlesztési munka folyjon. A klub fő feladata a megyében és a régióban működő önkormányzatok és különböző szerveztek képviselőinek rendszeres találkozója és információcseréje. A találkozókon a településvezetők és a kistérségek munkatársai a munkájukhoz szükséges legaktuálisabb információkat kapják meg.

A Megyei Területfejlesztési Klub működtetésének tapasztalatai és visszajelzései kedvezőek, így az alapító folytatni szeretné a konzultációs és kommunikációs fórumot. A rendezvény az elmúlt évek során a települési, a kistérségi, megyei, regionális, fejlesztési, pályázati közérdeklődésre számot tartó témák fontos és folyamatos vitahelyévé vált.

Tetőt ajándékoz a Leier építőipari cég Nagyszentjánoson

Komplett tetőhöz ajándékoz cserepet a legrászorulóbb családnak a Leier Hungária Kft. Nagyszentjánoson. A szombati szélviharban 188 épület rongálódott meg a településen. A sérült házak többsége nem volt biztosítva, így több család került nagyon nehéz helyzetbe.

A győri székhelyű Leier Hungária Kft. szívén viseli a térség sorsát, ezért kötelességének érzi, hogy segítsen a bajban- mondta el Komlós Andor a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki miután tájékozódott a Nagyszentjánoson történt tragédiáról, egyeztetett a település polgármesterével. Az ügyvezető igazgató ezután bejelentette, komplett tetőhöz szükséges betoncserepet ajándékoz cégük az Attila utca 6. szám alatt található házhoz. Hozzátette, az itt lakó család nagyon nehéz helyzetbe került, a minitornádó teljesen leröpítette a tetőt a fejük fölül. Komlós Andor megjegyezte, a továbbiakban is egyeztet Unger Vilmos, polgármesterrel.

Győr-Moson-Sopron Megye is bemutatkozott az Utazás Kiállításon

Élénk érdeklődés kísérte a megye bemutatkozását is az elmúlt hétvégén a 31. alkalommal Budapesten megrendezett Utazás Kiállításon. A rendezvényen Győr-Moson-Sopron megye a Nyugat-dunántúli Régió közös standján mutatkozott be.

A négy nap alatt több száz érdeklődő fordult meg a közös kiállítóhelyen. Megyénk vonatkozásában legtöbben a wellness- és gyógyfürdőkről kértek információkat. Emellett sokan érdeklődtek a kerékpáros és vízi turizmus lehetőségeiről, az épített örökségeinkről, kiemelten a Világörökség részét képező Pannonhalmáról és a különböző fesztiválokról.


P.Z.



2008. március 05., szerda 07:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület